Предсједник Српске

Додик: Сарадња са црквом гарантује опстанак и успјех заједнице

  • Извор: СРНА
  • 18.08.2024. 19:25

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас у Прњавору поводом градске славе Преображења Господњег да окупљање цркве и људи на једном мјесту гарантује безбједност, сигурност и будућност сваке заједнице.

Додик је, након што је у Храму Светог великомученика Георгија присуствовао обреду освештања и ломљења славског колача и крсном ходу око цркве, поручио да је дошао у Прњавор да посвједочи да је управо окупљање, прије свега, око Српске православне цркве једно од основних елемената српског постојања, идентитета и кретања у будућности.

"Црква чини све да српски национални идентитет кроз историју остане очуван, тако је и данас и нема сумње да готово сваки пут када се окупимо поводом неког празника у цркви и око цркве то говори да смо сабрани, да знамо ко смо, шта смо и куда идемо", рекао је Додик новинарима.

Предсједник Српске је свештенству и грађанима Прњавора честитао сутрашњу славу пожељевши да се окупе у здрављу и срећи, да сагледају оно што је урађено у протеклом периоду и направе планове за будуће вријеме.

"Данас сам одлучио да будем у Прњавору јер овај град несумњиво биљежи добре резултате, али да није Цркве која је дала благослов свему што се радило на побољшању стандарда, изградњи улица, борби за нова радна мјеста сигурно се све то не би могло десити", рекао је Додик.

Он је додао и да многи градови у Републици Српској сутрашњи дан обиљежавају као своју крсну славу, те је истакао да ће покушати да их све обиђе и да буде са грађанима.

Додик је рекао да су несрећна мјеста или подручја гдје локална власт или људи и Црква не раде заједно, а најгоре је ако су супротстављени, што је сигуран знак да то мјесто, град, простор да неће успјети. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм (12+)

    ''Филм (12+)

  • 22:00 Серија: Преко Атлантика (12+)

    'Серија: Преко Атлантика (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    ''Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм