Мајка шесторо дјеце

Добојка Маја Горановић одликована Орденом мајке Анастасије

  • Извор: АТВ
  • 09.07.2024. 19:25

Добојка Маја Горановић прва је власница златног Ордена мајке Анастасије у Републици Српској. Поносна мајка шесторо малишана узраста од двије до тринаест година, не крије емоције због недавног одликовања. Каже да је орден велика част, али и одговорност, првенствено према светитељки.

„Она је родила наше највеће српско чедо а то је Свети Сава, затим одговорност према нашој светој цркви али и према свим мајкама, јер својим примјером свједочим пут којим ми треба да идемо а то је пут који нам је оставио Свети Сава“, рекла је Маја Горановић.

Орден се додјељује трећу годину. С циљем промоције рађања, породице и породичних вриједности. 

„Усмјерити пажњу јавности на свијетле примјере нашег друштва и на тај начин подстаћи проширење наших породица“, рекла је Марина Протић, Удружење Понос. 

Свештеничка породица Горановић најбројнија је од досадашњих лауреата. Вјера, љубав и нада су им водиља. 

„Сматрам да је у родитељству најважније првенствено љубав и разумијевање супружника јер ни на тај начин своју дјецу васпитавамо и дајемо примјер а исто сматрам да вјера у Господа је кључ свега“, каже Маја.

Горановићи су једна од 720 породица са троје и више дјеце у Добоју.  Окупља их добојске удружење Понос које их је и кандидовало.за награду. Додјељује је Фондација Дајане Пауновић, уз благослов патријарха српског Порфирија, у сарадњи са предсједником Србије Александром Вучићем.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    Серија: Црна Гуја (12+)

  • 22:55 Ноћни програм

    Ноћни програм