Министар најавио

Дјеци погинулих бораца у Бањалуци у наредних 10 дана понуде за посао

  • Извор: СРНА
  • 21.06.2024. 11:38

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић рекао је данас да ће у Бањалуци, као граду - пилот-пројекту, у наредних 10 дана дјеци погинулих бораца ВРС бити понуђено запослење.

"Прозваћемо дјецу погинулих бораца у Бањалуци који се налазе на Заводу за запошљавање и понудити им посао. Имамо увјеравања из Уније удружења послодаваца Републике Српске да ће свако онај ко се изјасни да жели да ради добити посао", рекао је Егић новинарима у Бањалуци.

Он је рекао да ће након тога ресорно министарство формирати радну групу у чији рад ће бити укључене организације проистекле из Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и кренуће се у рјешавање ове проблематике и у осталим дијеловима Републике Српске, а у првом кругу биће обухваћено неколико градова у Српској.

Бањалучка снајка питала студенте Харварда шта је Балкан, ово су одговори

Бањалучка снајка питала студенте Харварда шта је Балкан, ово су одговори

Егић је подсјетио да је о овој проблематици раније разговарао са представницима Привредне коморе Републике Српске и Уније удружења послодаваца Републике Српске.

"Понудили смо послодавцима у реалном сектору да запосле дјецу погинулих бораца по квалификацијама - неквалификовани, квалификовани, средња стручна спрема. Очекујем већи ангажман и активизам Завода за запошљавање Републике Српске по овом питању“, истакао је Егић.

Он је рекао да је незадовољан досадашњим радом и ангажманом људи у Заводу за запошљавање Републике Српске по овом питању.

Пратите нас и путем Вибера