Demanti NP Sutjeska

  • 20.09.2020. 19:36

Iz Nacionalnog parka Sutjseka stigao je demanti na prilog ATV-a od trećeg septembra u kome smo izvještavali o nezvaničnim saznanjima da se u parku nelegalno sječe šuma, čak i u prašumi Perućici i da su, opet nezvanično, u sve umiješani i ljudi iz Uprave.

U demantiju iz Nacionalnog parka Sutjeska, koga potpisuje vršilac dužnosti direktora, Dejan Pavlović, stoji da godišnji plan gazdovanja usvaja Upravni odbor Parka koji se šalje na saglasnost Vladi Srpske. 

Naglašavaju da, do sada, nisu dobili primjedbe. Za sve faze rada imaju, tvrde, dokumentaciju, doznake i otpremnice kao i pozitivna rješenja inspekcijskih organa. Iz otpremnih iskaza jasno se, piše u demantiju, može vidjeti da je otprema drvnih sortimenata izvršena profesionalno. 

U prašumi Perućica, koja je prva zona zaštite, nije dozvoljena sječa i ona je, navode, od toga očuvana. 

Iz Uprave poručuju da nekome smeta uspjeh i napredak firme i da su rezultati prošlogodišnjeg poslovanja najbolji u poslijeratnomo periodu. 

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.