Direktor UKC

Đajić: Cilj - promocija nataliteta

  • Извор: СРНА
  • 25.09.2022. 12:22

Predsjednik Fondacije "Djeca nam se rađala" Vlado Đajić organizovao je danas u Banjaluci druženje sa roditeljima i djecom koja su u protekle tri godine rođene na njegov rođendan, 4. oktobra, i koju je darivao sa po 100 KM od svog poslaničkog dodatka.

Đajić je rekao da je ovu jedinstvenu akciju pokrenuo s ciljem promocije nataliteta.

"Iznos jeste simboličan, ali više je riječ o mjeri koja promoviše natalitet", rekao je Đajić, koji je i generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

On je pozvao i ostale poslanike, kao i pojedince koji su u mogućnosti, da u svojim lokalnim zajednicama organizuju istu akciju.

Đajić je pohvalio donošenje niza pronatalitetnih mjera institucija Srpske u proteklom periodu.

Јelena Milašinović iz Banjaluke, majka dvogodišnje djevojčice, kaže da je Đajićev gest lijep i smatra da bi i ostali mogli da se ugledaju na njega.

Đajić se u protekle tri godine odrekao svog poslaničkog dodatka i finansijska sredstva darovao bebama rođenim 4. oktobra u Klinici UKC-a za ginekologiju i akušerstvo koja su u narednih 12 mjeseci dobijala po 100 KM.

U protekle tri godine na ovaj dan rođeno je po devet beba.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм