Хеликоптерски сервис Републике Српске

Четворогодишњи дјечак хитно транспортован из Бањалуке за Београд

  • Извор: СРНА
  • 13.10.2024. 15:34

Хеликоптерски сервис Републике Српске данас је успјешно обавио 62. ваздушни медицински транспорт у овој години, превезавши четворогодишњег д‌јечака А.Ш. из Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Институт за мајку и дете у Београду.

"Овај хитни транспорт изведен је због озбиљног здравственог стања пацијента, које је захтијевало специјализовану медицинску помоћ одговарајуће здравствене установе у најкраћем року", саопштено је из Хеликоптерског сервиса Српске.

У саопштењу се наглашава да је сваки минут био од кључне важности како би се д‌јетету обезбиједио правовремени медицински третман.

Здравствени тим, додаје се у саопштењу, био је у сталној комуникацији са љекарима из Института за мајку и дете, а посада хеликоптера била је максимално усмјерена на што безбједнији и бржи транспорт.

Хеликоптерски сервис Републике Српске наставља пружати подршку здравственом систему, омогућивши брз транспорт пацијената у животно угроженим ситуацијама према здравственим установама које су често удаљене и тешко доступне копненим путем.

Овакви хитни медицински летови доказ су колико су важне брза реакција и ефикасна организација, како би се сачували људски животи. 

"Захваљујући брзој реакцији и координацији тима за ваздушни медицински транспорт, успјели смо превести пацијента у року који је био неопходан да се избјегну компликације", истакао је за Срну директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић.

Кустурић је нагласио да је ово 62. ваздушни медицински транспорт ове године, а сваки од њих је потврда њихове посвећености пружању хитне помоћи грађанима у критичним ситуацијама.

"Транспорт је реализован у складу са свим медицинским протоколима, а љекар је пратио пацијента током цијелог љета, надгледајући његово здравствено стање", рекао је Кустурић.


Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Одметница (12+)

    Одметница (12+)

  • 22:00 Персона (16+)

    Персона (16+)

  • 23:00 Филм: Јесен у винограду (12+)

    ''Френки и Нејт, чланови две супарничке винарске породице, нехотице постају заједнички власници малог винограда.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм