РХМЗ

Могуће локалне непогоде: Ево какво нас вријеме очекује наредних дана

  • Извор: АТВ
  • 14.07.2024. 07:00

У Републици Српској ће наредна четири дана биће вруће са максималном температуром ваздуха око 40 степени Целзијусових и тропским ноћима, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Данас поподне и увече очекује се развој облачности на западу и југоистоку, који ће само понегдје донијети кишу и локалне пљускове са грмљавином.

Падавине ће могуће углавном у брдско-планинским предјелима.

У многим предјелима очекује се тропска ноћ, минимална температура ће остати изнад 20 степени током цијеле ноћи.

Сутра, 15. јула, према прогнозама, наставља се претежно сунчано и вруће вријеме са тропском ноћи у многим предјелима.

Поподне и увече очекује се развој облака који ће само понегде на југозападу и истоку донијети слабу кишу и локалне пљускове са грмљавином.

Минимална температура ваздуха од 19 до 24, у вишим предјелима од 15 степени, а максимална од 35 до 40, а у вишим предјелима 29 степени.

У уторак, 16. јула, наставиће се претежно сунчано и вруће вријеме. У многим предјелима се очекује тропска ноћ, док ће поподне и увече развој облака понегдје донијети пролазну кишу и локалне пљускове са грмљавином.

Понегде су и на западу и сјеверу могуће и локалне непогоде уз јаче пљускове.

Минимална температура ваздуха од 19 до 25, у вишим предјелима од 16, а максимална температура од 36 до 42, у вишим предјелима 30 степени.

У сриједу, 17. јула, наставиће се вруће и претежно сунчано вријеме у првом дијелу дана. У многим предјелима очекује се тропска ноћ.

Поподне се очекује развој облака од запада ка истоку који ће донијети пролазне локалне пљускове са грмљавином. До вечери ће се пљускови проширити ка сјеверу, а понегдје су могуће и локалне непогоде.

Минимална температура ваздуха биће од 19 до 25, у вишим предјелима од 16, а максимална температура ваздуха од 33 до 38, у вишим предјелима 27 степени.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Ред Рок (Р) (12+)

    ''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.