Visoko

Bikovi Medonja i Jelenko probili zaštitnu ogradu i napravili haos

  • 16.09.2019.13:14

Korida u Goduši u Visokom donijela je okršaj šampiona Medonje, čiji je vlasnik poznati privatnik iz Olova Habib Bjelić Habibić, i Jelenka Nezira Ahmića.

U rijetko viđenoj borbi bikova višestruki pobjednik Čevljanske koride i njegov suparnik provalili su zaštitnu ogradu, nakon čega su nastavili borbu izvan ograđenog prostora, a na kraju su Medonja i Jelenko "zaplesali" ispod šatora.

Medonja je bacio Jelenka na stolove i više nego zasluženo mu je pripala pobjeda kojom je ponovo potvrdio da je bez konkurencije.

Milenko Srdić, voditelj korida u BiH, ističe kako je ovo jedna od najboljih borbi koju je gledao.

"Ovo je klasik. Borba koja se dugo čekala i o kojoj će se još duže pričati. Medonja i Jelenko su napravili pravi spektakl, a oba bika su imala hiljade navijača. Čestitam Habibiću na velikoj pobjedi nakon koje je cijena Medonje skočila nekoliko puta. Nakon pobjede u Goduši je napravljen vatromet kao za Zimske olimpijske igre 1984. godine", rekao je Srdić.

Habibić ističe da nakon pobjede nije nikako spavao.

"Dugo ću pamtiti 15. septembar. To je za mene sada kao rođendan. Ljudi koji prate koride i vole borbe bikova znaju koliko sam posvećen ovom sportu zajedno s cijelom porodicom. To je za nas kao za fudbalere kada osvoje Ligu šampiona. Medonja je osvojio sve što se moglo osvojiti. On će biti upisan zlatnim slovima u istoriju koride u BiH", kaže Habibić.