Сарајево

БХРТ обистинио пријетње: Прекинули програм ФТВ-а

  • Извор: Агенције
  • 08.05.2024. 09:28

Гледаоци Федералне телевизије јутрос, 8. маја, умјесто уобичајеног јутарњег програма наишли су на тестну слику, што је резултат прекида продукције и емитовања програма РТВ ФБиХ.

Руководство БХРТ-а је испунило своје пријетње најављујући овај прекид због неизмирених дуговања РТВ ФБиХ према БХРТ-у.

Дуговања сежу од децембра 2023. до 6. маја 2024. године и износе 1.590.971,69 КМ, док је дуг БХРТ-а према РТВ ФБиХ на исти дан износио 364.511,50 КМ.

Одлука о прекиду услуга привремено се неће примјењивати на производњу Дневника и вијести Радија и Телевизије, као ни на услугу преузимања поште за РТВ ФБиХ, која ће бити одговорност Радио-телевизије ФБиХ.


Путин дао задатак влади и одредио рок

Путин дао задатак влади и одредио рок

Федерална радио-телевизија се огласила поводом ове ситуације, позивајући на разум и сарадњу руководства БХРТ-а. Нагласили су да прекид реализације политичких емисија на ФТВ-у ограничава право грађана на информисање и доводи до велике материјалне штете за РТВ ФБиХ.

Истакли су да су редовно плаћали своје обавезе БХРТ-у до прекида наплате РТВ таксе крајем 2023. године, али су сада суочени с недостатком основних прихода. Позвали су БХРТ да потпише Уговор са Електропривредом БиХ како би се осигурала законска расподјела РТВ таксе, што би омогућило несметано емитовање програма и очување јавних емитера.

Ова криза изазвала је забринутост, као и позиве на дјеловање релевантних институција како би се спријечило даљње гашење програма Федералне телевизије.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)