Gradonačelnik opet uslovljava i prebacuje loptu na skupštinsku većinu

Banjaluka: Vanredna sjednica o prevoznicima 22. marta, oni ne odustaju od novog cjenovnika

  • Извор: АТВ
  • 14.03.2022. 19:09

Danas ipak bez novog štrajka banjalučkih prevoznika. Odlučili su da ga odgode, jer čekaju sutrašnji sastanak sa predsjednikom skupštine grada. Ne odustaju ipak od novog cjenovnika zbog skoka cijena goriva.

"Mi smo podnijeli zahtjev za cjenovnik i istrajavamo na novom cjenovniku. Ko će platiti tu razliku, to je egzaktna cifra i tačno se može utvrditi na osnovu broja prodatih karata i razlike od sadašnje cijene do pune cijene. Mi ćemo na osnovu onog što budemo čuli sutra od gospodina Ilića znati kakvi su planovi i šta je dogovoreno dalje preduzeti svoje korake", rekao je Dejan Mijić, direktor "Autoprevoza".

Gradonačelnik opet uslovljava i prebacuje loptu na skupštinsku većinu. Predlaže povlačenje Zakona o porezu na nepokretnosti kako bi ta sredstva usmjerio na prevoz, što bi bio dodatni udar na džepove Banjalučana. Prevoznicima poručuje, da nije odgovoran i da su lako zamjenjivi. Čak i to, da puno traže. 

"Oni traže 100 km i kad im treba 500, nekad traže 100 kad im treba 30. Mi smo tu da procijenimo koliko treba. Mi smatramo da je iznos od pola miliona dovoljan, da dođu ovdje da nas izljube i kažu hvala vam. Naravno da imamo alternativu. Mi iz Srbije dovezemo odmah autobuse i zamijenimo ih istog dana", rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Predsjednik skupštine grada je u stalnom kontaktu sa prevoznicima. I sutrašnji sastanak održaće se na njegovu inicijativu. Saslušaće njihove zahtjeve i iznijeti ih na vanrednoj sjednici. 

"Sada kada zvanično imam dokument sa kojim gradonačelnik, odnosno resorno odjeljenje dolazi pred skupštinu, napraviću sastanak sa njima i razgovarati o svim tim temama. Oni su se već jednom prilikom izjasnili da bi voljeli da na tom sastanku i gradonačelnik i predsjednik skupštine, ja sam i tada i sada ponavljam da nemam ništa protiv toga u bilo kom momentu. To je jedno od gorućih pitanja za grad Banjaluku. Mi sada trebamo aminovati određena rješenja gradonačelnik i polu ispunjena obećanja kada je u pitanju javni prevoz, odnosno one besplatne karte kada su u pitanjju Udruženja 4 plus i jeftinije karte za penzionere", rekao je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Prevoznici muku muče mjesecima. Posljednji udar na njihove džepove je poskupljenje goriva. Zbog toga, tvrde dalje ne mogu. Predlažu novi cjenovnik u vidu poskupljenja karata, ali da razliku ne plaćaju građani, već Gradska uprava. Ukoliko se ne nađe rješenje, najavljuju proteste, pa i blokadu gradskog i prigradskog prevoza.


Тагови:
  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм