Nisu ih ostavili same

"Banja Vrućica" pomogla radnike pogođene poplavama

  • 18.05.2019. 19:13

Čim su saznali da je u poplavama nastala velika šteta u domaćinstvu njihovog radnika Dragana Babića, u "Banji Vrućici" su odlučili da ga posjete. I nisu došli praznih ruku. Stigli su paketi sa najpotrebnijim stvarima i novčana pomoć od pet hiljada maraka.

"Hvala firmi koji su se sjetili tako. Trebali bi svi tako. Ima dosta ljudi koji su oštećeni čije se firme neće sjetiti da ih obiđu, a kamoli šta drugo", rekao je Dragan Babić, radnik ZTC "Banja Vrućica". 

Babić je konobar u "Banji Vrućici" više od dvije decenije. Živi u Vrelima, jednom od poplavljenih naselja. Otac je četvoro djece. Kaže da mu je ovogodišnja poplava pričinila veću šteteu nego 2014. 
  
"Brzo je došla tako da mnoge stvari nismo uspjeli da maknemo. Nadirala je, mi smo mislili da će doći još gore, pa su došli vatrogasci čamcima pa su nas izveli napolje", istakao je Babić. 

Prvi čovjek "Banje Vrućice" kaže da svojim radnicima pomažu i u drugim teškim životnim situacijama. Babiću će, između ostalog, biti na raspolaganju i tehnički servis banje za građevinske radove. 

"Ostajemo i dalje svakako na raspolaganju za sve dalje što bude trebalo da pomognemo Draganu i njegovoj porodici s obzirom na broj godina koje je on proveo na banji i odnos prema radu koju je ima, je svakako zaslužio", Dragan Bogdanić, generalni direktor ZTC "Banja Vrućica", Teslić. 

Poplave su nanijele štetu i domaćinstvu Tatjane Kolesnik iz naselja Gaj, ali u manjoj mjeri. I ona je radnik u "Banji Vrućici". Bogdanić kaže da ni tu pomoć u sanaciji štete neće izostati. Zahvaljujući dobrim radnicima zdravstveno turistički kompleks ostvaruje odlične rezultate. Ovo je, kažu, između ostalog, jedan od načina da im se na tome zahvale.