Najskuplji gradski prevoz u BiH

Ako je za utjehu: Tuzla gora od Banjaluke po cijeni gradskog prevoza

  • Извор: Агенције
  • 03.08.2022. 08:17

Ako je za utjehu Banjalučanima, Tuzla ima skuplji gradski prevoz od najvećeg grada Republike Srpske čime su u samom vrhu gradova sa najskupljim javnim prevozom u BiH.

Karte javnog gradskog prevoza putnika na području Kantona Sarajevo su jeftinije. Cijena pojedinačne karte za jednu zonu u Kantonu Sarajevo sada iznosi 1,40 KM, umjesto dosadašnjih 1,60 KM i primjenjivaće se do 31. decembra 2022. godine, piše Radio Kameleon.

Takvim vijestima za razliku od Sarajlija se ne mogu radovati građani Tuzle, koji pojedinačnu kartu za vožnju u gradskoj zoni plaćaju  40 odsto skuplje od Sarajlija i za jednu gradsku vožnju moraju izdvojiti čak 2,5 KM.

Ono čime su Tuzlaci s razlogom nezadovoljni je da ukoliko se uporede cijene gradskog prijevoza u pet najvećih gradova u BiH, građane Tuzle korištenje gradskog prevoza najviše košta.

Mostarci za pojedinačnu kartu gradskog prevoza u zoni I trebaju izdvojiti 1,5 KM, a Zeničani sa nedavnim poskupljenjem u martu, za istu kartu trebaju izdvojiti 1,6 KM.

Skuplju kartu gradskog prevoza od navedenih gradova plaćaju Banjalučani, čija karta gradskog prevoza iznosi 2,3 KM, što je ujedno i najskuplja cijena gradskog prevoza u Republici Srpskoj.

Podsjećamo, iako je SNSD pokušao amandmanom da spriječi dodatni namet na kućne budžete građana, te da Grad Banjaluka subvencioniše dio poskuljenja, nažalost, to nije prošlo, a Gradska skupština usvojila je novi cjenovnik za koji je glasalo 16 odbornika dok je šest SNSD-ovih bilo uzdržano. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм