Представнички дом БиХ

Вулић: Тужиоце и судије нека финансира онај кога слушају

  • Извор: СРНА
  • 02.04.2024. 14:35

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да Приједлог закона о допунама Закона о платама и другим накнадама у судским и тужилачким институцијама на нивоу БиХ није добио подршку српских посланика за разматрање по хитном поступку, јер су српски министри у Савјету министара били против његовог доношења.

"Што се мог личног става тиче, тужиоце и судије нека финансира онај кога слушају, а они знају ко су њихови ментори и да не поштују законе дефинисане кроз нивое власти. Нека се обрате (амбасадору САД у БиХ Мајклу) Марфију и нека му испоставе рачуне, а што се тиче парламента и нас посланика, добиће онолико колико им сљедује у складу са законом, а не њиховим жељама", рекла је Вулићева новинарима у Сарајеву.

Она је навела да на сједници Савјета министара није било подршке амандманима српских министара, као и да је по Пословнику Савјета министара могуће да се приједлог закона упути у парламентарну процедуру уколико дође до прегласавања.

Закон о врховном суду без позитивног мишљења, неће се расправљати ни о друга два закона

Закон о врховном суду без позитивног мишљења, неће се расправљати ни о друга два закона

"Али ми имамо свој механизам одлучивања и гласања", додала је Вулићева.

Она је појаснила да овај приједлог закона подразумијева одређене повишице судијама и тужиоцима и да је пред парламентарце стигао пола сата прије почетка сједнице због чега се нису могли боље упознати са њим.

Говорећи о Приједлогу закона о врховном суду посланика Дениса Звиздића, Вулићева је рекла да су посланици СНСД-а од почетка против овог приједлога који није у складу са оним што баштини дејтонску БиХ.

Ковић: Српска посљедњи гарант права на постојање Срба

Ковић: Српска посљедњи гарант права на постојање Срба

"Рекли смо и да дајемо простор и вријеме да се радне групе које су формиране и које још раде, донесу приједлоге закона и рјешења на многа питања, па и закон о суду, а не на тај начин да се самостално дјелује и ради", рекла је Вулићева. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:30 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:55 Ноћни програм

    Ноћни програм