Шеф Клуба посланика СНСД-а у ПДПС

Вулић: Шмит не би спавао да је могао ући на сједницу Савјета безбједности

  • Извор: СРНА
  • 03.11.2023. 12:34

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да је Кристијан Шмит илузионар који је умислио да ревизијом Општег оквирног споразума за мир у БиХ може доћи до њеног природног богатства и при томе направити раздор међу народима.

Вулићева је поводом Шмитове изјаве да на сједници Савјета безбједности УН није присуствовао због "неких обавеза због којих је морао остати у Сарајеву", рекла да Шмит не би спавао да је могао ући на сједницу Савјета безбједности.

"Сви су свјесни чињенице да је рок трајања туристи Шмиту истекао, само још да и он схвати да је неупотребљив. Ако му фали новца, ми из Српске смо спремни и отпремнину му скупити, само нека иде у своју земљу или неку егзотичну дестинацију", нагласила је Вулићева.

Вулићева је поручила Шмиту и да је живот лијеп, али да он то треба спознати.

"Мржња разара, оног ко мрзи чини старијим. Нека нам Шмит бар једном повјерује", поручила је она.

Кристијан Шмит изјавио је јутрос да на сједницу Савјета безбједности УН у Њујорку није отишао због, како је рекао, неких обавеза због којих је морао остати у Сарајеву.

Савјет безбједности јуче је продужио мандат Еуфорове Мисије "Алтеа" у БиХ на још годину дана, а на сједници се обратио и предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић који је рекао да је Шмит извршио незапамћени удар на владавину права у БиХ тиме што је суспендовао Устав ФБиХ, те да су његове одлуке допринијеле расту политичких тензија.

Влада Републике Српске је у свом извјештају Савјету безбједности нагласила важност окончања нелегалне и дестабилизујуће улоге Шмита као неизабраног страног диктатора БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:00 Серија: Преко Атлантика (12+)

    'Серија: Преко Атлантика (12+)

  • 23:00 Серија: 1994 (16+) (Р)

    ''Серија: 1994 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм