"Желе унитарну БиХ"

Вулић: Нико не смије да јуриша на институције Српске

  • Извор: СРНА
  • 30.10.2023. 20:08

Шеф Kлуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић поручила је вечерас да су институције Републике Српске нешто што је недодирљиво и на шта нико не смије да јуриша, па макар то били Енглези и Американци који раде на распакивању Дејтонског споразума и желе унитарну БиХ.

"Они себе сматрају свемоћном силом. И те како нису сила и морају поштовати интересе српског народа и Дејтонски мировни споразум који дефинитивно више није у облику за који знамо, јер они покушавају да раде на његовој ревизији", рекла је Вулићева новинарима у Бијељини уочи панел-дискусије "Суђење Републици Српској".

Ако све вријеме покушавају одузети надлежности Српској, навела је Вулићева, то је онда распакивање Дејтонског споразума.

"Окупљање српског народа јако битно, као и порука јавности да ми штитимо и бранимо институцију предсједника Републике Српске. Данас је то Милорад Додик, сутра ће то бити било ко", рекла је Вулићева.

Уколико наставе тренд да почисте и баце у казамат сваког ко им се не свиђа, каже Вулићева, то значи да им се данас-сутра више неће свиђати да постоји Република Српска.

"Претвориће је у празну љуштуру, а самим тим нас у робове, што им је дефинитивно циљ, јер све што раде представници америчке и британске амбасаде из дана у дан нам даје само доказе и потврду да они желе унитарну БиХ", рекла је Вулићева. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: