Посланик у ПД ПС БиХ

Вулић: Не ради се о судском процесу, већ о Марфијевом иживљавању

  • Извор: СРНА
  • 22.05.2024. 13:21

Посланик у Представничком дому парламента БиХ Сања Вулић рекла је пред почетак данашњег рочишта пред Судом БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника Српске" Милоша Лукића због непоштовање одлука Кристијана Шмита, да се овдје уопште не ради о судском процесу, него о апсолутном иживљавању америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија над лидером српског народа у Српској.

Вулићева је истакла да је ово заправо показивање његових мишића и како Марфи покушава да дисциплинује предсједника Републике Српске.

- Да ово није никакав судски процес, најбоље потврђује чињеница да ми у парламенту, о закону по коме наводно суде предсједнику Републике нити смо расправљали, нити смо га усвојили, а самим тим излишно је о њему и коментарисати - рекла је она.

Вулићева је навела да генерално Марфи у сарадњи са Шмитом, ништа друго ни не ради, већ покушава да изврши сатанизацију српског народа, и то од "главе, односно од лидера српског народа, а то је дефинитивно предсједник Републике Српске".

- Али ево борићемо се, боримо се. Ми се не плашимо ни њих, ни њихове мржње, нити њихових насртаја на српски народ, а све ово што раде је апсолутни покушај истребљења Срба и Хрвата са подручја БиХ како би дошли до свог сна - унитарне БиХ - рекла је Вулићева и поручила да се ријетко који сан остварио, па тако неће ни овај њихов.

Пред Судом БиХ воде се процеси против Додика и Лукића због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Рочиште је заказано за 13.00 часова.

На претходном рочишту 29. априла Суд БиХ и одбрана нису прихватили као доказ Тужилаштва БиХ Анекс 10 Дејтонског мировног споразума јер је ријеч о "документу" који је Тужилаштво БиХ скинуло са интернет странице УН и превело на "босански језик".

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.