Посланик у ПД ПС

Вулић: Не ради се о судском процесу, већ о Марфијевом иживљавању

  • Извор: СРНА
  • 22.05.2024. 12:50

Посланик у Представничком дому парламента БиХ Сања Вулић рекла је пред почетак данашњег рочишта пред Судом БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника Српске" Милоша Лукића због непоштовање одлука Кристијана Шмита, да се овдје уопште не ради о судском процесу, него о апсолутном иживљавању америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија над лидером српског народа у Српској.

Вулићева је истакла да је ово заправо показивање његових мишића и како Марфи покушава да дисциплинује предсједника Републике Српске.

"Да ово није никакав судски процес, најбоље потврђује чињеница да ми у парламенту, о закону по коме наводно суде предсједнику Републике нити смо расправљали, нити смо га усвојили, а самим тим излишно је о њему и коментарисати", рекла је она.

Човјек из БиХ не може добити њемачку пензију због личне карте

Човјек из БиХ не може добити њемачку пензију због личне карте

Вулићева је навела да генерално Марфи у сарадњи са Шмитом, ништа друго ни не ради, већ покушава да изврши сатанизацију српског народа, и то од "главе, односно од лидера српског народа, а то је дефинитивно предсједник Републике Српске".

"Али ево борићемо се, боримо се. Ми се не плашимо ни њих, ни њихове мржње, нити њихових насртаја на српски народ, а све ово што раде је апсолутни покушај истребљења Срба и Хрвата са подручја БиХ како би дошли до свог сна - унитарне БиХ", рекла је Вулићева и поручила да се ријетко који сан остварио, па тако неће ни овај њихов.

Пред Судом БиХ воде се процеси против Додика и Лукића због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Рочиште је заказано за 13.00 часова.

''Послије Фица на списку Вучић и Орбан'': Драматично упозорење руских обавјештајаца!

''Послије Фица на списку Вучић и Орбан'': Драматично упозорење руских обавјештајаца!

На претходном рочишту 29. априла Суд БиХ и одбрана нису прихватили као доказ Тужилаштва БиХ Анекс 10 Дејтонског мировног споразума јер је ријеч о "документу" који је Тужилаштво БиХ скинуло са интернет странице УН и превело на "босански језик".

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.