Шеф Клуба посланика СНСД-а у ПД ПС БиХ

Вулић: Ми смо у раљама међународне заједнице

  • Извор: АТВ
  • 20.10.2023. 20:21

Шеф Клуба посланика СНСД-а у ПД ПС БиХ Сања Вулић каже у емисији "Прича се" да се БиХ налази у раљама међународне заједнице, а да Суд БиХ понижава интелигенцију грађана Републике Српске.

Коментаришући процес који се води против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића, Вулић поручује да је Суд слуга несрећног туристе Шмита и америчког амбасадора Марфија.

"Имали смо прилику да посматрамо сав процес. Треба нагласити да је то Суд који понижава српски народ, а знамо ти и по ратним процесима. Имали смо понижавајућу ситуацију да у судници стоје двије заставе БиХ, а знамо да ФБиХ нема заставу и химну него то краду од државне заједнице БиХ. Предсједник Додик се бунио, али су то они изигнорисали. Тужилац и судија носе исто презиме и ми не знамо у каквом су они крвном сродству и како су договарали ову оптужницу против предсједника и читаве Републике Српске. Ту не требате бити правник нити имати неко знање, да би схватили да Суд БиХ понижава интелигенцију свих грађана у Републици Српској", каже Вулић.

"Они су слуге међународне заједнице, несрећног туристе Шмита и Марфија. Ако узмемо у обзир да је министар Нешић рекао да су повећање мјере безбједности БиХ због дешавања у свијету, долазимо до закључка да је и овај процес допринио томе да треба појачати мјере. О томе нека размисле ови који угрожавају мир у БиХ. Ниједан високи представник нема право да намеће законе. Можда да пошаље приједлог у процедуру, али ову глупост коју покушавају да представе као легалну, а то је тај непостојећи кривични закон по којем се наводно суди предсједнику Републике. Претходни високи представници су имали легитимитет у смислу потврде Савјета безбједности, осим Шилинга који такође није имао. Ми смо доказали да Кристијан Шмит нема потврду и да није легалан и легитиман. Поред тога, њему се дозвољава да мешетари и угрожава мир у БиХ и да измишља законе. Уз све то, Тужилаштво и Суд се праве блесави на пријаву министар безбједности Нешића који је доказао да је Шмит ушао у БиХ са дугим цијевима. Можемо ли ми гдје наоружани ући?", каже Вулић.

Она поручује да је ово омаловажавање парламента Представничког дома и Дома народа и покушај гашења НСРС.

"Они суде посланицима, односно предсједнику Републике Српске који је потписао указ зато што су људи изгласали закон. Шта је улога и задатак посланика него да креирају и доносе законе. Значи ми не треба да постојимо, него неко са стране да нам креира памет и начин живљења. То је највећи проблем, вратили смо се годинама уназад и налазимо се у легалном ропству. Ово није демократија и слободно друштво. Ми смо у раљама међународне заједнице и Марфија који желе од Републике Српске направити празну љуштуру", каже Вулић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.