Сања Вулић

"Конаковић наставља традицију бошњачких политичара - подвале, лажи и обмане"

  • Извор: СРНА
  • 29.10.2023. 15:04

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да Елмедин Конаковић од човјека који је добио шансу да буде могући лидер свог народа, све више показује да није дорастао вођењу било какве политике, а поготово политике помирења и пута ка бољем сутра, па био то пут ка ЕУ или било који други.

"Говорити о Сарајеву као европском Јерусалиму, из кога је протјерано око 160.000 Срба, најблаже речено је лицемјерно. Господине Конаковићу, не прљајте ријечи 'европски Јерусалим' ако имате бар мало образа и стида с обзиром да живите у граду који то више није. То више није ни чисто бошњачки град, већ арапска касаба у којој важе 'закони радикалног ислама', у којем је арапски језик присутнији него и енглески", рекла је Вулићева за Срну.

Она је поручила Конаковићу да кад "нађе времена" прошета Сарајевом и види на шта данас личи та касаба у котлини, подно Требевића.

Додик: Из Сарајева протјерали 150.000 Срба и још имају потребу да забране концерт пјевачице из Србије

Додик: Из Сарајева протјерали 150.000 Срба и још имају потребу да забране концерт пјевачице из Србије

"Подвале, обмане и дезинформисања су матрица коју Конаковић и његови претходници његују отворено без увијања од деведестих година прошлог вијека, а могу слободно рећи у даљој историји то су радили умотано и перфидно", нагласила је Вулићева.

Она је подсјетила Конаковића да је, након грађанског рата, све и један Србин који је покушао да се врати у своје опљачкане домове у Сарајеву од дојучерашњих комшија Бошњака за добродошлицу добио само батине, мучење, увреде, а неки су чак и убијени.

"Господине Конаковићу, да вам наведем имена само неких из Илијаша или погледајте сами аргументе са сједнице Представничког дома и ћутање Федералног МУП-а све ове године. Али очигледно Вас и такве као Ви то не занима, јер, забога, то су само неки тамо Срби", нагласила је Вулићева, поручивши Конаковићу да престане да глуми неког углађеног заговорника наводне мултиетичности, када је политичко Сарајево увијек одбијало било какав договор, а форсирало наметање одлука.

Кошарац: Једина досљедна политика у БиХ је политика Српске предвођена Додиком

Кошарац: Једина досљедна политика у БиХ је политика Српске предвођена Додиком

Она је истакла да је очигледно да Конаковић мисли да може да води високу политику, можда и може некад, након неког кредибилног искуства и са другом, реалном реториком, и у неком новом времену, али у овом се показао недостојним, а поготово недостојним да он говори о Милораду Додику.

"Милорад Додик је исписао и пише странице новије српске историје, а појединци, попут Конаковића и њему сличних, можда ће бити поменути узгред да су се некада састали са Додиком. А Ви, Конаковићу, можете само да сањате да ћете некад бити лидер и вођа свог народа попут Милорада Додика. Никада!", истакла је Вулићева.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: