Шеф Клуба посланика СНСД-а

Вулић: Којовић до краја оголио намјере странаца и климоглаваца из ФБиХ

  • Извор: СРНА
  • 26.04.2024. 14:04

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да је њен колега, посланик Наше странке Предраг Којовић отворено признао да је у коалицији са међународном заједницом и по ко зна који пут показао основно политичко незнање да на нивоу БиХ није ни било коалиције него партнери у власти.

- Којовић одавно показује да је његов избор увијек био да радије сједи са амбасадорима и клима главом на све њихове налоге, него да разговара са изабраним политичким представницима три конститутивна народа, које он назива 'коалиција', па стога ни не чуди његов најновији медијски иступ - рекла је Вулићева за Срну реагујући на Којовићеву изјаву да "коалиција на нивоу БиХ више не постоји".

Она је указала да је посебно интересантно да је Којовић сам открио о чему се разговора, боље рећи који се налози сервирају политичким климоглавцима у ФБиХ на тим сарајевским састанцима са странцима, па је тако саопштио јавности да се спремају и неке нове санкција које ће, како то он каже, таргетирати људе око Милорада Додика.

Тадић: Кршење Дејтонског споразума је наметање нелегалног високог представника

Тадић: Кршење Дејтонског споразума је наметање нелегалног високог представника

- Поражавајуће је и јадно да изабрани политичари у ФБиХ слушају Мајкла Марфија и његове колеге из Квинте који им савјетују шта треба, а шта не треба да раде па, између осталог, да не треба да разговарају са предсједником СНСД-а, највеће политичке партије у БиХ, Милорадом Додиком и да треба да сачекају да се заврши судски процес против њега - истакла је Вулићева.

Наивни и незрели политичар Којовић, који не зна коме прије да се додвори - странцима или Бошњацима у ФБиХ, рекла је Вулићева, тако нам је потврдио оно што из Републике Српске говоримо годинама - да правосуђе у БиХ није независно и да се налази у канџама међународне заједнице, предвођене Марфијем.

- Такође, потврдио је и наше тврдње по чијем налогу раде судије и тужиоци који се отворено позивају на 'скидање' главе Милораду Додику. Којовићева изјава до краја је оголила и раскринкала сав бесмисао правосуђа у БиХ гдје представници законодавне власти и странци управљају судском власти што је невиђени апсурд. Једино им је заједничко њихова слијепа послушност међународној заједници - истакла је Вулићева.

Амиџић: Конаковић као да се надувао па помијешао нас из Српске са дешавањима у ФБиХ

Амиџић: Конаковић као да се надувао па помијешао нас из Српске са дешавањима у ФБиХ

Она је навела да дио међународне заједнице, предвођен Марфијем, наређује ВСТС-у, Тужилаштву, Суду и странкама Тројке, а доказ томе и јесу најаве Којовића који зна какав сценарио се спрема за политичку ликвидацију Милорада Додика.

- Узалудан вам је труд, истинске Србе неће нико покорити. Ви ћете остати климоглавмци и послушници, а ми борци и поштоваоци дејтонске БиХ. Само сте, господо, заборавили на једну, веома битну чињеницу - преговарања са ЕУ не би било да није било представника Републике Српске, те да ће га убудуће бити само у оној мјери у којој се буду уважавали ставови Републике Српске и њена видљивост у процесима одлучивања - поручила је Вулићева.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.