Шеф Клуба посланика СНСД-а у ПД ПС БиХ

Вулић: Једини који се залажу за дејтонску БиХ су власти Српске

  • Извор: СРНА
  • 20.06.2024. 15:51

Власти Републике Српске наставиће да се залажу за дејтонску БиХ, те поштовање Устава и закона, јер то једино има будућност и перспективу, рекла је данас шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић.

Коментаришући закључке Савјета за спровођење мира у БиХ, Вулићева је навела да се власти Српске једине залажу за дејтонску БиХ и поштовање Устава.

Према њеним ријечима, да су земље чланице ПИК-а озбиљне одавно би прихватиле чињеницу да нелегитимни и непотврђени Кристијан Шмит треба да оде из БиХ.

- Кристијан Шмит је туриста и креатор хаоса који нас прати протеклих годину и по, двије. Он се апсолутно низашта друго не залаже осим за хаос, немире, свађу и додатно удаљавање народа, а требао би све супротно да ради - рекла је Вулићева.

Управни одбор ПИК-а тврди у закључцима да владајућа коалиција у Републици Српској "флагрантно напада" Дејтонски споразум, уставни и правни поредак БиХ, те њен суверенитет и територијални интегритет", као и да Српска није потписник Дејтона, да ентитети нису државе и да немају суверенитет.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина