Посланик СНСД-а у ПД ПС БиХ

Вулић: Додик и Вучић живе за свој народ, Магазиновић то не може схватити

  • Извор: СРНА
  • 03.05.2024. 12:03

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да су Милорад Додик и Александар Вучић државници, људи који српски говоре, српски мисле и за свој народ живе.

"Резолуција о Сребреници није ништа друго него жеља за етикетирањем Срба као геноцидног народа, а никаква морална сатисфакција, али то Саша Магазиновић не може схватити, јер тај не припада никоме и не зна шта значи припадност свом народу. Човјек без припадности свом народу је као чардак ни на небу, ни на земљи", истакла је Вулићева за Срну реагујући на Магазиновићеву изјаву да Додик и Вучић, како каже, намећу Србима наратив о геноцидном народу.

Вулићева је истакла да је Магазиновић омиљени сарајевски коментатор за сваку прилику и тему, а најдражи им је када треба нешто рећи или гласати против Срба.

Вулић: Нема веће пријетње дејтонској БиХ од Кристијана Шмита

Вулић: Нема веће пријетње дејтонској БиХ од Кристијана Шмита

"Бити декоративни Србин по имену у функцији лажне мултиетичности је уносна, али понижавајућа и срамно додијељена улога, а још срамније и понижавајуће је прихватити тако нешто", оцијенила је Вулићева.

Она је додала да је Магазиновићу и свима који подржавају доношење оваквог срамног документа као што је резолуција о Сребреници није стало до жртава, јер да јесте онда би тражили доношење резолуције за све жртве протеклог грађанског рата у БиХ - и српске, и хрватске и бошњачке.

Вулићева је рекла да је њихов једини циљ етикетирање и жигосање српског народа, који је је био једини жртва геноцида на овим просторима.

Додик: Пет милијарди људи у свијету неће стати иза резолуције о Сребреници

Додик: Пет милијарди људи у свијету неће стати иза резолуције о Сребреници

"Двадесет година након Другог свјетског рата у Лијевчу није било мушкарца за војску, нити је било жена да рађају дјецу, нити је било дјеце за будућност. То је најпластичнији примјер геноцида. Залагати се за Резолуцију о Сребреници у којој и данас имамо на бирачком списку бошњачког народа колико и српског, те разна удружења која се баве правом бошњачког живља само потврђује лицемјерство финансијера резолуције", истакла је Вулићева.

Она је указала да тај текст резолуције неће донијети ништа добро БиХ, напротив.

Пратите нас и путем Вибера