Poslanik SNSD-a u PD PS BiH

Vulić: Borba Turkovićeve za bošnjačku BiH ne prestaje

  • Извор: СРНА
  • 20.06.2022. 17:04

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da Bisera Turković pokazuje sve veću nervozu, te da nema dana da usplahireno ne komentariše srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a tek se vratila sa Tajlanda gdje je vjerovatno dijelila brigu što BiH još nije dobila kandidatski status, pa je možda tamo lobirala da dobije.

- Neko zlonamjeran bi rekao da ona to obilazi turistički i da je više možemo vidjeti po dalekim destinacijama nego u parlamentu BiH. U BiH je tolika 'kriza bez presedana' da Turkovićeva nema koju destinaciju nije obišla - rekla je Vulićeva komentarišući izjavu Turkovićeve da je Dodik trebalo da razmišlja o članstvu u EU kada je Republika Srpska izazivala, kako kaže, krizu bez presedana.

Ona je navela da Bisera Turković glumi da usklađuje inostranu politiku BiH samo da ne bi nikada na red došao njen imovinski karton i nekretnine stečene širom svijeta "još od upotrebe čarobnog ključa sefa u Beču, a koji su imali samo ona i Alija Izetbegović, prema navodima ljudi koji je znaju iz tog perioda".

Vulićeva je naglasila da se Milorad Dodik bori za dejtonsku BiH u kojoj bi u miru u dva ravnopravna entiteta živjela tri konstitutivna naroda i ostali, dok se Turkovićeva bori za islamsku BiH ili onu koju pred strancima naziva građanskom, a zapravo je bošnjačka.

- Sramota je da EU nije dala članstvo Turskoj, a još veća sramota je bacanje prašine u oči građanima BiH. EU stalnim postavljanjem uslova pokazuje da ne želi BiH kao svoju članicu. EU treba neko na kome bildaju mišiće, koga konstanto ucjenjuju i zato im je BiH idealni pokusni kunić - konstatovala je Vulićeva.

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм