Шеф Клуба посланика СНСД-а

Вулић: Блокиран рад Агенције за лијекове и медицинска средства

  • Извор: СРНА
  • 20.11.2023. 15:48

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Параламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је данас да је рад Агенције за лијекове и медицинска средства блокиран јер Министарство здравства ФБиХ још није доставило приједлог кандитата, иако је мандат чланова Стручног савјета Агенције истекао у марту прошле године.

- Имамо саботажу да ови људи који су у Агенцији не могу да раде свој посао онако како је то предвиђено - навела је Вулићева током расправе у Представничком дому о Извјештају ревизије за ову агенцију.

Вулићева је додала да се поставља питање како ће директор и замјеници сачинити и листу есенцијалних лијекова, наводећи медијске написе да постоји могућност несташице лијекова на подручју БиХ.

- Док се неко игра политике и не може се договорити око имена, ми очекујемо од свих из Агенције да раде на адеквантан начин свој посао и испоштују препоруке. Неки не могу испоштовати препоруке због бахатости других људи - истакла је она.

Посланици на данашњој сједници нису подржали да се о допунама Закона о странцима расправља по хитној процедури.

Предлагач овог законског рјешења посланик Нихад Омеровић у образложењу је навео да се измјене Закона односе на издавања захтјева за дугорочни боравак и прикупљање биометријских података од подносилаца захтјева у матичној земљи, без да подносилац путује у најближе земље гдје се налазе амбасаде.

Расправе данас није било о извјештају комисије Колегијума о настојању за постизање сагласности о захтјеву посланика Милана Дуновића, Златана Бегића и Влатка Главаша за разматрање Приједлога закона о измјени и допунама Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ по хитном поступку, који се односи на обиљежавање посебним знаком возила у којима се превозе лица са инвалидитетом, као и о извјештају комисије Колегијума о настојању за постизање сагласности о посланичкој иницијативи Нихада Омеровића о анализи праћења Ревидиране стратегије за рад на предметима ратних злочина.

Нико од посланика није се јавио ни за дискусију о извјештају у вези са праћењем реализације препорука ревизије учинка "Управљање процесом реализације уговора о јавним набавкама у институцијама БиХ".

Расправе није било ни о посланичкој иницијатива Шемсудина Дедића којом се задужује Савјет министара да у што краћем року усвоји и Предсједништву БиХ достави Нацрт буџета институција и међународних обавеза БиХ за 2024. годину, те да Предсједништво Приједлог закона о буџету институција и међународних обавеза БиХ достави Парламентарној скупштини БиХ на усвајање.

Предсједавајући дома Маринко Чавара дао је паузу до 16.00 часова да се посланици припреме за гласање.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Серија: Црна Гуја (12+) (Р)

    '''Серија: Црна Гуја (12+) (Р)

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Црна Гуја (12+) (Р)

    ''''Црна Гуја (12+) (Р)