Предсједник Србије

Вучић: Резолуција о Сребреници отвара Пандорину кутију

  • Извор: Агенције
  • 17.05.2024. 16:41

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Србије Александар Вучић састали су се данас са Његовом светошћу патријархом српским Порфиријем и епископима Српске православне цркве.

Вучић је угостио данас на ручку патријарха, Свети архијерејски Сабор СПЦ и предсједника Републике Српске, којима је захвалио на помоћи у борби против усвајања резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН.

"Са патријархом српским Порфиријем, Светим архијерејским Сабором СПЦ и предсједником Републике Српске Милорадом Додиком разговарао сам о тежини тренутка и изразио захвалност на томе што се баве питањем наметнуте резолуције о Сребреници, као кључним питањем за опстанак српског народа", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да је резолуција о Сребреници припремана у тајности и да је лаж да је ријеч о резолуцији која би требало да обиљежи једно страдање. 


Додик: Води се свеопшти рат против српског народа, Срби се неће повиновати

Додик: Води се свеопшти рат против српског народа, Срби се неће повиновати

Он је истакао да се овом резолуцијом отвара Пандорина кутија.

"Јер ће Руси ускоро покренути захтјев да се прогласи геноцидом њемачко убијања руског и совјетског народа током Другог свјетског рата. Ми ћемо то тражити исто за оно што су Нијемци чинили у Србији и за то што су хрватске усташе радиле у Јасеновцу. Али да не говорим да ће то да отвори и многа друга питања и за Турску и за неке друге западне силе, од старосједилаца америчких до многих других", рекао је Вучић.

У сваком случају, како каже, то је за Србију и српски народ веома тешко питање, јер показује какав је однос појединих у региону према њима, али и неких свјетских сила.

"Све што могу да кажем је да смо се борили и огромну енергију уложили", истакао је предсједник Србије.

Вучић је рекао да је српски народ на Косову и Метохији изложен бруталном прогону и да се то неће лако зауставити и поручио да Србија никада неће прихватити независно Косово.

"У сваком случају супротставићемо се њиховим противправним и свим другим актима насиља, политичким средствима и чинити све што можемо за наш народ на КиМ. И наравно не морам да вам понављам да ми никада нећемо прихватити независно Косово као завршену чињеницу", истакао је Вучић.

Нагласио је да "свакога дана на различите начине покушавају, не само из душе и срца, већ и физички, да нам у потпуности одузму КиМ".

Пратите нас и путем Вибера