Хитна сједница

Влада ФБиХ упутила Савјету министара захтјев за тражење међународне помоћи

  • Извор: СРНА
  • 05.10.2024. 17:44

Влада Федерације БиХ /ФБиХ/ упутила је са данашње хитне сједнице захтјев Савјету министара за тражење међународне помоћи за подручја погођена поплавама у ФБиХ.

Влада ФБиХ задужила је данас федерални Штаб цивилне заштите да припреми приједлог одлуке о издвајању из средстава остварених по основу посебне накнаде за заштиту од природних и других несрећа у сврху интервентне помоћи угроженим подручјима, а с циљем санирања посљедица природне несреће узроковане поплавама и клизиштима на подручју ФБиХ.

Из федералне Владе саопштено је да је упућена иницијатива Савјету министара да донесе одлуку о проглашењу дана жалости у БиХ због губитака људских живота узрокованих поплавама и клизиштима на подручју ФБиХ.

Фојници, Кисељаку и Крешеву по 100.000 км за хитне интервенције

Фојници, Кисељаку и Крешеву по 100.000 км за хитне интервенције

На данашњој сједници федерална Влада упознала се о информацији о предузетим активностима федералног Штаба цивилне заштите и Федералне управе цивилне заштите на подручјима погођеним поплавама, након проглашења стања природне несреће узроковане поплавама и клизиштима на подручју ФБиХ са четвртка на петак, 3. на 4. октобар.

Федерална влада данас се упознала и о информацијама о предузетим активностима предузећа "Цесте ФБиХ" Сарајево на успостављању проходности путева, као и предузећа "Жељезнице ФБиХ" Сарајево на успостављању жељезничког саобраћаја на подручјима погођеним поплавама.

И даље обустављен саобраћај према Мостару и Блидињу

И даље обустављен саобраћај према Мостару и Блидињу

"Ова јавна предузећа задужена су да наставе активности на санирању посљедица природне несреће узроковане поплавама и клизиштима на подручју Федерације БиХ, те да сва расположива средства усмјере на даље радове на рашчишћавању и успостављању проходности путева, као и на рашчишћавању и санирању пруге и стварању претпоставки за поновно успостављање жељезничког саобраћаја", додаје се у саопштењу.

"Цесте ФБиХ" и "Жељезнице ФБиХ" задужене су да припреме планове активности за санирање штете и регулисање саобраћаја.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 21:45 Гаравице, документарни филм (Р) (12+)

    'Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.