Zoran Tegeltija

Vakcine trebalo da budu zajedničko dobro, a ne instrument za iskazivanje moći

  • 24.03.2021. 15:43

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija iskazao je razočarenje globalnim sistemom nabavke vakcina, naglasivši da su vakcine trebale biti zajedničko dobro, a ne instrument za iskazivanje moći i dominacije pojedinih zemalja i politika.

Tegeltija je u razgovoru danas putem video-linka sa rezidentnom koordinatorkom UN u BiH Ingrid Mekdonald naglasio potrebu omogućavanja BiH pristupa finansijskim sredstvima iz međunarodnih izvora kako bi se olakšao i ubrzao socioekonomski oporavak u postkovid periodu, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Sagovornici su ukazali na neophodnost nastavka sprovođenja socioekonomskih mjera s ciljem pokretanja ekonomskih aktivnosti, oživljavanja privrede i vraćanja radnih mjesta, kao i potrebu nastavka podrške svim nivoima vlasti u BiH kako bi se obezbijedili ravnomjeran oporavak i razvoj.

Tegeltija je upoznao Mekdonaldovu sa aktivnostima koje Savjet ministara, u skladu sa nadležnostima, preduzima u borbi sa pandemijom virusa korona, te izrazio zahvalnost UN na pruženoj pomoći u saniranju posljedica istakavši, u tom kontekstu, značaj Razvojnog programa UN.

Tokom sastanka dosadašnja saradnja je ocijenjena kao uspješna, te je iskazana obostrana spremnost za nastavak saradnje na budućim projektima Savjeta ministara i agencija UN koje djeluju u BiH.

Sastanku su prisustvovali rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Stelijana Nedera, šef predstavništva UNICEF-a u BiH Rovnak Kan i šef Svjetske zdravstvene organizacije u BiH Fabio Skano.

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм