Ажурирана листа

У колико држава може да се путује са пасошем БиХ

  • Извор: Агенције
  • 27.12.2023. 08:31

На најновијој листи најмоћнијих пасоша, на првом мјесту је пасош Уједињених Арапских Емирата, на посљедњем месту је Сирија, док је Србија на 32. мјесту, пише Танјуг.

Најновију листу објавио је Паспорт индекс, а као главни критеријум узет је број земаља у које са пасошем може да се уђе без визе. Листа обухвата 98 земаља.

Власници пасоша УАЕ без визе могу да путују у 180 земаља, друго мјесто дијели пет земаља Њемачка, Шпанија, Француска, Италија и Холандија, чији грађани могу да путују у 178 земаља без виза. Треће мјесто дијели такође пет земаља - Шведска, Финска, Луксембург, Аустрија и Швајцарска са чијим пасошем може да се путује у 177 земаља.

Погледајте како изгледа нови објекат добојске болнице

Погледајте како изгледа нови објекат добојске болнице

Шест земаља је на четвртом мјесту и то Данска, Белгија, Португал, Пољска, Ирска и Јужна Кореја, а они који посједују ове пасоше могу без виза да путују у 176 земаља. На петом мјесту је осам земаља - Сингапур, Грчка, Норвешка, Чешка, Велика Британија, Мађарска, Јапан и Нови Зеланд чији грађани могу да путују у 175 земаља без виза.

Сједињене Америчке Државе дијеле шесто мјесто са Словачком и Аустралијом, а са тим пасошем може да се уђе у 174 земаља. Најбоље рангирана земља из региона је Словенија која је на седмом мјесту, слиједи Хрватска са чијим пасошем може да се путује у 172 земље, док је трећи најбоље рангиран пасош из региона српски са којим може да се путује у 137 земаља.

Детроит изгубио 27. пут заредом и постао најгори тим свих времена

Детроит изгубио 27. пут заредом и постао најгори тим свих времена

Пасош Сјеверне Македоније је на 36. мјесту, Црне Горе на 37. као и турски пасош и са којима може да се путује у 129 земаља. Пасош БиХ је на 44. мјесту и они који га посједују могу без визе да путују у 121 државу. На зачељу листе су, поред Сирије, Авганистан, Ирак, Сомалија и Пакистан.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: 1992 (16+) (Р)

    ''Серија: 1992 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм