Predsjedavajući Savjeta ministara

Tegeltija: Provodićemo odluke koje sami donosimo, a ne nametnute koje za nas ne postoje

  • Извор: СРНА
  • 10.06.2022. 11:57

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija izjavio je Srni da je Savjet ministara na čijem je čelu provodio i provodiće odluke koje sam donosi ili one obavezujeće koje donosi Predsjedništvo BiH u vezi sa spoljnom politkom BiH.

"Naravno da kao ozbiljan političar neću gubiti vrijeme da bi polemisao sa onima čiji je politički rad jedino fokusiran na davanje izjava medijima, a iza sebe, za sve vrijeme političkog rada, nisu ništa ostavili", rekao je Tegeltija upitan da prokomentariše izjavu Igora Crnatka da je Savjet ministara prebacio 12,5 miliona KM na račun CIK BiH na osnovu nametnute odluke OHR-a, čime je, kako kaže, SNSD direktno priznao Kristijana Šmita kao visokog predstavnika, jer su njegov nalog ispunili u roku kraćem od 24 časa.

Predsjedavajući Savjeta ministara je istakao da polemika sa PDP-om i Igorom Crnatkom nigdje ne vodi, te da medijski istupi njima služe da skrenu pažnju javnosti na sebe jer ništa drugo u političkom smislu niti rade za Republiku Srpsku niti su bilo kad uradili.

"Sve što pokušate da objasnite Crnatku on to ne želi da razumije i samo šalje zbunjujuće izjave. Jedna stvar je jasna - Savjet ministara je usvojio budžet u predviđenoj proceduri i uputio Predsjedništvu BiH koje je taj budžet usvojilo uz odgovarajući amandman", pojasnio je Tegeltija.

Što se tiče odluke Kristijana Šmita, predsjedavajući Tegeltija je naglasio da ona za njega kao pojedinca ne postoji, niti se na bilo koji način spominje u Savjetu ministara.

"Savjet ministara nije ništa uradio prema toj odluci i nikada neće ni raditi. Sve u vezi sa tom odlukom što rade i pokušavaju da uvuku SNSD je aposlutno besmisleno", poručio je Tegeltija.


  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.