Predsjedavajući Savjeta ministara

Tegeltija: MMF da pruži aktivniju podršku u borbi protiv pandemije

  • 06.04.2021. 20:05

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas, u okviru redovnog proljetnog zasjedanja, sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ o dosadašnjim realizovanim aktivnostima i mogućnostima novog aranžmana sa ovom međunarodnom finansijskom organizacijom.

Tokom sastanka, koji je održan posredstvom video-linka, predsjedavajući Tegeltija je naglasio značaj aranžmana sa MMF-om u prevazilaženju krize izazvane pandemijom virusa korona, kao i za realizaciju politika koje su usklađene s mjerama predviđenim Reformskom agendom, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Tegeltija je upoznao predstavnike MMF-a o aktivnostima koje institucije u BiH, u skladu sa svojim nadležnostima, provode u borbi sa posljedicama izazvanim pandemijom virusa korona, naglasivši da su trenutno resursi svih nivoa vlasti u BiH usmjereni na podršku zdravstvenom sektoru kako bi se zaštitili životi i zdravlje ljudi.

"U tom kontekstu, predsjedavajući Tegeltija je izrazio očekivanje da Međunarodni monetarni fond aktivnije pruži podršku zemljama koje je suočavaju sa velikim troškovima u zdravstvenom, ali i realnom sektoru", navodi se u saopštenju.

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 21:45 Гаравице, документарни филм (Р) (12+)

    'Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм