Савјетник предсједника Српске

Тадић: Шмиту је најбоље да ћути, јер једино тада не прича глупости

  • Извор: СРНА
  • 21.12.2023. 11:46

Република Српска никад не би настала 9. јануара 1991. године да није било нациста, геноцида над српским народом и потребе Срба да створе оквир у коме ће преживјети током деведесетих година прошлог вијека, изјавио је савјетник предсједника Српске Огњен Тадић.

Тадић је навео да су се деведесетих година "повампирили и нацисти и њихови усташки и СС-ханџарски савезници", у чијој је рехабилитацији у Њемачкој учествовао Кристијан Шмит, који прича глупости када говори о 9. јануару - Дану Републике.

Поводом изјаве Шмита да је прослава 9. јануара "јасан и директан пропуст у спровођењу обавезујућих одлука Уставног суда БиХ", чије "непоштовање представља кривично дјело", Тадић је рекао за "РТ Балкан" да је Шмиту набоље да ћути, јер једино тада не прича глупости.

"Ко њега као најобичнијег њемачког држављанина и странца у БиХ уопште треба да пита шта ће се у Републици Српској славити? Друго, зар заиста сматра да су Бошњаци глупи, па да на овај начин покушава да добије њихову наклоност за наставак покушаја узурпације функције високог представника?", упитао је Тадић.


Суд БиХ добио новог в.д. предсједника

Суд БиХ добио новог в.д. предсједника


Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм