Ново Сарајево

Сумња у исправност: Алдин Криван добио нула гласова на бирачком мјесту гдје живи

  • Извор: Кликс
  • 07.10.2024. 21:31

Кандидат СДП-а за Општинско вијеће Ново Сарајево Алдин Криван шокиран је резултатима избора с обзиром на то да на свом бирачком мјесту, гдје живи, није добио ниједан глас. Тврди да је то немогуће и да је очигледно покраден у Општинској изборној комисији.

"Док год будемо имали Општинске Изборне комисије које именују Општинска вијећа и које именују политички субјекти изборни процес ће бити компромитован. Ја на властитом бирачком мјесту, гдје поред мене гласа и моја фамилија и мој комшилук, имам нула гласова", казао је Криван.

Најмање један глас, свој, морао је имати на овом бирачком мјесту, а тврди да су га посматрачи информисали о тридесетак добијених гласова на том бирачком одбору.

"Иако сам од посматрача и чланова бирачког одбора добио информацију да на овом мјесту имам 30 гласова, уписана ми је нула приликом уноса података. До када ће изборна воља грађана бити предметом манипулације појединаца, остаје да видимо", рекао је.

О овом случају је написао приговор и упутио га Општинској изборној комисији, а каже да то није једини случај неправилности у Општини Ново Сарајево.

"Исто тако, као странка смо уочили на више бирачких мјеста сличне ситуације, гдје нам се извјештаји посматрача увелико не подударају са коначним унесеним стањем", закључио је Криван.

Пратите нас и путем Вибера