Члан Главног одбора СНСД-а

Шулић: Шмит прекршио све постулате демократије и права

  • Извор: СРНА
  • 26.03.2024. 18:43

Члан Главног одбора СНСД-а Денис Шулић рекао је да туриста са Запада Кристијан Шмит наметањем Изборног закона БиХ крши све постулате демократије и права.

Шулић је нагласио да су избори највиши чин демократије, иако се неко (Шмит) одлучује да намеће начине и правила на које ће се они спроводити.

"Вјерујем да ће у неким политичарима у БиХ пронаћи подршку, али му званичне институције Српске неће допустити да угрози суверенитет Српске, нити их понизи", поручио је Шулић.

Он је истакао да ће из Републике Српске и овог пута бити послата јасна порука туристи Шмиту да овдје није добродошао, а још мање његова наметнута рјешења.

Вишковић: Наметањем закона вјероватно завршен европски пут БиХ

Вишковић: Наметањем закона вјероватно завршен европски пут БиХ

Шулић је навео да законе у Српској предлажу, доносе, спроводе и штите институције Републике и представници које бирају грађани, а не неки туристи и пролазници.

"Ма колико му то тешко било прихватити, то ће морати да схвати и овај њемачки држављанин који је у краткој посјети БиХ", рекао је Шулић.

Њемачки држављанин Кристијан Шмит, који се представља као високи представник у БиХ, рекао је данас да је донио одлуку о техничким измјенама Изборног закона БиХ с циљем, како каже, подршке најављеном процесу приступања БиХ ЕУ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм