Član Glavnog odbora SNSD-a

Šulić: Optužnica Tužilaštva BiH - udar na institucije Srpske

  • Извор: СРНА
  • 11.08.2023. 18:10

Član Glavnog odbora SNSD-a Denis Šulić izjavio je Srni da je podizanje optužnice Tužilaštva BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića čin usmjeren protiv svakog građanina Srpske i svih njenih vrijednosti, jer se optužnicom pokušava poniziti i poništiti najviši pravni akt Srpske - njen Ustav.

"Ova optužnica nije personalni udar na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika iako je on godinama trn u oku stranim ambasadama i zvaničnicima Zapada, kao i centrima političke moći u Sarajevu, već je udar na instituciju predsjednika Republike, na Narodnu skupštinu Srpske, na sve naše institucije koje svoje nadležnosti crpe iz Ustava, kao najvišeg pravnog akta", naglasio je Šulić.

Prema njegovim riječima, optužnica je pokazni primjer onoga što je željeni scenario političkog Sarajeva i Zapada - ponižavanje i poništavanje svega što Republika Srpska predstavlja i krojenje BiH po njihovom mjerilu, bez poštovanja zakona, prava i volje građana.

"Siguran sam da predsjednika Dodika, kao i Lukića neće uplašiti optužnicom, niti drugim prijetnjama sa kojima se susreću proteklih sedmica, a Dodik i godinama unazad, jer znaju šta je ono što zastupaju i brane - a to je narod Srpske, to je Republika Srpska", naveo je Šulić.

Tužilaštvo BiH podiglo je danas optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića zbog neizvršavanje odluka Kristijana Šmita, potvrđeno je Srni u ovom tužilaštvu. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.