Potpredsjednik NSRS

Šulić: Ambasada SAD-a o Izetbegovićevim izjavama sramežljivo i bez jasnog stava

  • Извор: СРНА
  • 28.07.2022. 19:59

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je da se američka Ambasada u BiH povodom ratnohuškačkih izjava lidera SDA Bakira Izetbegovića oglasila prvi put, ali sramežljivo, i bez jasnog stava o ovom pitanju.

"Ne mogu oni biti zgroženi na izjave koje su konstanta u djelovanju političkog Sarajeva i koje idu od prijetnji proizvodnjom haubica do konstatacija da ovo nije 1991. godina", rekao je Šulić, reagujući na saopštenje američke Ambasade u kojem je navedeno da su šokirani i zgroženi zapaljivim komentarima lidera SDA Bakira Izetbegovića.

Šulić je naveo da su u toj ambasadi ostali nijemi i na prijem generala takozvane Armije BiH u Predsjedništvu BiH koji su organizovali dva člana tog tijela Željko Komšić i Šefik DŽeferović.

"Zamislite kakvo bi reagovanje bilo da je /srpski član Predsjedništva BiH Milorad/ Dodik primio generale Vojske Republike Srpske u Predsjedništvu BiH. Ovde je jasno, a na to stalno ukazujemo, da je dio međunarodne zajednice koji dolazi sa Zapada više nego pristrastan", istakao je Šulić.

On navodi da je, umjesto da bude dio mira, faktor stabilnosti, i posrednik u prevazilaženju problema nakon ratnih dejstava, međunarodna zajednica svojim djelovanjem u BiH još više produbila ionako krhku saradnju između naroda i politika.

"Ovde imamo radikalni islamizam političkog Sarajeva pod tutorstvom određenog dijela međunarodne zajednice koji misli da će kroz tu saradnju riješiti svoje probleme na međunarodnom nivou", kaže Šulić.

Šulić smatra da međunarodna zajednica, posebno OHR, treba da ode, a da zapadni dio ove zajednice ostavi BiH na miru da bi ljudi unutar BiH rješavali probleme onako kako se rješavaju u svim drugim modernim zemljama u svijetu.

Dok je stav Republike Srpske dijalog i razgovor o svim bitnim temama koje tište građane u Srpskoj i Federaciji BiH, političari u političkom Sarajevu, dodaje on, pokazuju spremnost da žrtvuju mir zarad dostizanja ciljeva koje nisu mogli ostvariti devedestih godina.

"Ne sumnjam da bi, kada bi ostvarili svoje političke ciljeve, okrenuli leđa istom tom Zapadu i počeli njima da zadaju glavobolje i probleme", kaže Šulić.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.