Ratni pokliči

Strane Ambasade na dešavanja u Bužimu reaguju tek nakon pitanja ATV-a

  • Извор: АТВ
  • 14.02.2022. 19:42

To što novo okupljanje u Bužimu, pod zastavama tzv. Armije BiH, i uz ratne pokliče ovaj put nije prošlo ni bez pucnjeva, nije mnogo zabrinulo strane ambasade. Sve do naših pitanja se nije oglasila niti jedna. A pitanje, zašto nisu osudili provokacije sa Hasinog brda kod Bihaća, poslali smo ambasadama Sjedinjenih Država, Britanije, Njemačke i kancelariji OHR-a. Brže bolje reaguju na sve ono što se, i to legitimno, dešava u Srpskoj. Zašto nisu i na otvorene pozive na sukob iz drugog entiteta, ne odgovaraju. Iz britanske Ambasade stiže poprilično neprecizno saopštenje.

“Stav Ujedinjenog Kraljevstva je jasan i konzistentan, naglašen tokom posljednjeg sastanka PIK-a, pozivajući sve lidere da grade atmosferu međusobnog povjerenja te da se uključe u dijalog, između ostalog i tako što će odmah prestati sa retorikom podjela i eskalacija te destabilizirajućim političkim aktivnostima ili odlukama”, saopšteno je iz britanske Ambasade.

O Bužimu konkretno, ratnim zastavama, pokličima i ostaloj ratnoj ikonografiji, ni riječi. Nikakvog odgovor nema iz njemačke Ambasade. Iz američke poručuju samo da osuđuju  nacionalistički ekstremizam i da su zabrinuti.  Iz kancelarije OHR-a su nam na pitanje o onome što se desilo prije dva dana, odgovorili linkom za saopštenje od prije mjesec dana.

“Kristijan Šmit se oglasio u vezi s ovom i sličnim temama prošlog mjeseca, a dolje ćete pronaći link na naše saopštenje”, rekli su nam iz OHR-a.

“Agresivna retorika i potezi, bez obzira od koga dolaze, kojima se poziva na nasilje ili vraćaju mračne slike iz rata, izazivaju zabrinutost javnosti u cijeloj zemlji i predstavljaju neprihvatljivo ponašanje”, saopšteno je to u januaru.

Bila je to, navodno, reakcija na januarsko okupljanje u Bužimu. I to poprilično mlaka.  Niti u jednoj rečenici se ne pominje drugi entitet ili tzv. Armija BiH. Možda se baš zato, tada okupljeni u Bužimu, nisu libili da, samo mjesec dana kasnije, na istom mjestu i zapucaju.


Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина