ATV saznaje

Šta se krije u hangarima na sarajevskom aerodromu?

  • Извор: АТВ
  • 17.03.2022. 19:15

Sarajevski aerodrom skriva dvije letjelice koje bi po svemu sudeći mogle da pripadaju tajnim, stranim službama, tvrdi za ATV dobro obavješten izvor. U hangarima, na kraju piste, već neko vrijeme smješteni su avioni, koji, kako kaže nas izvor, služe za praćenje. Stigli su prije nekoliko dana, baš kada je i EUFOR pojačao svoje prisustvo u BIH. Iz nadležnih BH institucija o našim informacijama radije se ne bi izjašnjavali.

Iz PR službe Međunarodnog aerodroma Sarajevo, na naše pitanje da li se u krugu aerodroma nalaze avioni CIA-e i po kom osnovu, u svom dopisu naveli su da ne raspolažu sa takvim informacijama. Iz Granične policije i SIPA-e, danas bez bilo kakvog odgovora. 

Ako niko jasno ne demantuje, to znači da je tačno kažu stručnjaci za bezbjednost. Pokazna vježba MUP-a Republike Srpske, u oktobru na Jahorini, nadgledala je iz vazduha austrijska letjelica, pretpostavlja se po nalogu CIA-e. Dekan za bezbjednost Slobodan Župljanin, za ATV kaže da je BiH imala sličnu misiju agenata, u januaru.

"Nije to nikakva novost, zato što CIA operiše u čitavoj Evropi posljednjih mjesec dva dana gdje provodi špijunske operacije, odnosno operacije na prikupljanju podataka koji su od njihovog interesa. Sasvim sigurno da to što se tiče BiH je problematično sa aspekta složenih političkih odnosa, dakle odnosa koje imamo nestabilna situacija unose dodatni problem i kada imamo takve pojave, a da o tome javnost ne zna ništa, čak se ne oglašava ni obavještajni sektor BiH", rekao je Slobodan Župljanin, dekan Fakulteta za bezbjednost i zaštitu.

Svako pojačano djelovanje novih snaga EUFOR-a, pa sada pojačana aktivnost agenata CIA-a je sasvim sigurno da doprinose još većem usložnjavanju ukupnih bezbjednosnih izazova i odnosa u BiH. Tome u prilog ide i usložena situacija parlamentarnih Komisija za bezbjendost i nadzor nad radom OBA-e koje se bave samo izvještajima Oružanih snaga, a ne bave se već godinama radom Obavještajno bezbjednosnom agencijom ni njenim direktorom Osmanom Mehmedagićem Osmicom, koji već godinama radi samo po političkim instrukcijama SDA na prisluškivanju i praćenju vršioca vlasti u Srpskoj i Srbiji. To sve uz saglasnost kadrova opozicije iz Srpske o čemu je još ranije izvještavala ATV.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић