Иницијатива Комшића и Бећировића

Шта каже опозиција о тзв. "државној имовини"?

  • Извор: АТВ
  • 08.10.2023. 19:49

Иницијатива о тзв. државној имовини није много забринула опозиционаре у Републици Српској. Док Српска бруји о намјери два члана Предсједништва БиХ да имовину Српске упишу на БиХ, у опозицији углавном ћуте. Требало је да прођу дани, да би се о свему огласили у страници која је стварала Републику Српску.

"Уставом Републике Српске је утвђено да Република Српска самостално обавља своје уставотворне, законодавне, извршне и судске функције. Да је територија Републике Српск еједиснтвена, недјељива и неотуђива. Да Републици Српској припадају све државен функције и надлежности осим оних које су Уставом Бих изричито пренесене на институције БиХ", поручио је предсједник СДС-а Милан Миличевић.

Шта мисли о иницијативи Бећировића и Комшића одговорио је и лидер Листе „За правду и ред“. Али тек на наше питање. 

"Јасно је да се се тај проблем не може ријешити и да ће сви делегати и посланици из Републике Српске у Парламентарној скупштини гласати против сваког закона који би одузео имовину Републици Српској. И да на овој проблематици покушавају добити одређене поене. И приказати како су већи десничари и више некакве босанске патриоте и пробосанци од Бакира и  СДА", каже Небојша Вукановић.

Конференције за медије у ПДП-у организују свако мало, али на неке друге теме. О најважнијим питањима, попут имовине, одговарају тек на питања новинара. 

"Немам шта осуђивати. За мене је то иницијатива која је унапријед осуђена на пропаст. Потпуни промашај", каже Игор Црнадак.

Дениc Бећировић и Жељко Комшић упутули су на Предсјдништво БиХ иницијативу о тзв државној имовини. Прво, Предсједништво БиХ није надлежно да се бави овим питањем. Друго, БиХ нема имовину. Она по Уставу припада енитетима.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм