Potpredjednik SNSD-a

Špirić: Okrenuti se formiranju vlasti, a ne kadrovskoj željoteci

  • 28.11.2019. 09:57

Zamjenik predjsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić pozdravio je postignuti kompromis u vezi sa formiranjem vlasti na nivou BiH i naglasio da će danas biti predložene liste s imenima članova komisija ovog Doma kako bi se završile potrebne parlamentarne procedure.

Špirić je, istovremeno, pozvao članove Savjeta ministara u tehničkom mandatu da zaborave staru koaliciju i "kadrovsku željoteku".

Špirić, koji je i potpredjednik SNSD-a, rekao je za Srnu da ne treba kvariti atmosferu kompromisa i započeti proces imenovanja novog Savjeta ministara tako što će odlazeći ministri donositi odluke koje bi trebalo da donese nova vlast.

"Tragično je kako se ponašaju odlazeći ministri iz Republike Srpske u svojim nastojanjima da ocrne dogovor koji je postignut među strankama koje će formirati vlast na novu BiH. Svi bi trebalo da budu svjesni da ulazimo u godinu punu izazova i da je ključno da se formira nova vlast, a ne da se uhljebi kadar ovih što odlaze", naglasio je Špirić.

On je istakao da novi Savjet ministara na čelu sa Zoranom Tegeltijom treba da trasira svoj put, a ne da im oni koji nisu završili svoj posao ostavljaju zadatke na sjednicama zakazanim uoči imenovanja novog saziva.

"Sjednice Savjeta ministara održane u tehničkom manadatu bile su na ivici zakona, a naredna zakazana za utorak je apsurd koji odslikava stanje u BiH. Na sceni je odsustvo svake realnosti i političke zrelosti ljudi koji o migrantskoj krizi raspravljaju nekoliko dana pred odlazak i nude mjere koje nisu ponudili četiri godine tokom svog mandata", rekao je Špirić.

On je poručio da se treba okrenuti reformama i otkočiti procese koji su zaustavili evropski put BiH, ali i narušili unutrašnje odnose i povjerenje među narodima koje treba postepeno vraćati.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм