СНСД

Шекара: Велике одлуке не доносе карактерно мали људи попут Шмита и Марфија

  • Извор: СРНА
  • 22.12.2023. 13:56

Члан Главног одбора СНСД-а Срђан Шекара рекао је Срни да је унутрашњи дијалог једина шанса за БиХ у којој карактерно мали људи, попут самозваног високог представника Кристијана Шмита и америчког амбасадора Мајкла Марфија, не могу да доносе велике одлуке.

Шекара је навео да у Републици Српској постоје велики људи којима је народ дао легитимитет и снагу да доносе важне и велике одлуке, истовремено штитећи уставни капацитет, имовину, начин живота и загарантовану слободу.

Он је истакао да, осим Марфија, још поједини амбасадори западних земаља у Сарајеву, због своје бахатости, ароганције, лажи и девастирајућих потеза по уставноправни предак у државној заједници БиХ, могу бити сврстани у групу карактерно малих људи.


Шмит би да укине 9. јануар, а Тривићева би да се с њим разговара

Шмит би да укине 9. јануар, а Тривићева би да се с њим разговара

"Ако ти гост, чак и непозван, дође у кућу са добром намјером, онда настоји да буде и уљудан и добронамјеран, те да поштује да си ти свој на своме, да живиш живот онако како си га сам уредио и по својим обичајима и вољи, а не да ти све то урушава тврдећи да више брине о теби и породици него ти сам и да ће у том смислу донијети и неке одлуке иако на то нема никакво право", навео је Шекара.

Он је оцијенио да се у БиХ и Шмит, и Марфи и још неки слични њима понашају бахато, безобразно и нељудски, те да у Српској постоје велики људи којима је народ дао легитимитет и снагу да доносе важне и велике одлуке.

"Ако то не схватају или неће да разумију, поновићемо да ћемо прослављати 9. јануар - Дан Републике, да ћемо се ми питати о евентуалним измјенама Изборног закона БиХ, те доносити велике одлуке о свему ономе што јесте интерес Српске и српског народа", поручио је Шекара.


Ове биљке односе срећу из дома: Ријешите их се

Ове биљке односе срећу из дома: Ријешите их се

Он је закључио да би најбоља одлука Шмита, Марфија и њима сличних био одлазак из БиХ и немијешање у унутрашњи дијалог који је једина шанса за ову земљу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Документарни програм: Инстаграм, живот под филтером

    ''Документарни програм: Инстаграм, живот под филтером

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.