Члан Главног одбора СНСД-а

Шекара: Прије ће доћи крај БиХ, него 'политички крај' Милорада Додика

  • Извор: АТВ
  • 14.12.2023. 15:08

Члан Главног одбора СНСД-а Срђан Шекара изјавио је да би сви они који тврде да је предсједник Републике Српске Милорад Додик тобоже "свјестан свог политичког краја, па на све начине одуговлачи судски процес пред Судом БиХ“, могли мало "мућнути главом“ прије него што се опет јавно огласе и размислити да ли би епилог који тако навалентно намећу и отворено прејудицирају могао значити и практичан крај овакве, миле им и драге БиХ.

"Сви они који су вољко пристали да политички пузе пред њемачким илегалцем који се овдје лажно представља као високи представник и дају му легитимитет да их понижава доносећи законе умјесто институција у којима и сами сједе, те тако руши уставни поредак земље у коју се заклињу, прије или касније ће схватити, а до њих је да ли ће та спознаја бити болна, да се Милорад Додик и појавио пред фантомским Судом БиХ да би одбранио уставни капацитет Српске, али истовремено и уставну структуру и суверенитет ове државне заједнице од свих бахатих страних центара моћи који би да је довијека држе у својеврсном колонијалном статусу“, истакао је он.

Шекара је указао на то да управо они који сада упиру прстом у Републику Српску, њене институције и Милорада Додика који је представља, утркујући се у томе ко ће бити жешћи и оштрији, што никако не значи и оштроумнији, јесу телали негирања сопствене државе који омамљени влажним сновима о унитарној БиХ које нема и неће бити пристају да и ову државну заједницу коју имају предају у руке онима који су овдје нико и ништа и тек лијече своје фрустрације.

"На крају, пошто се све вријеме политички коцкају и траже добитну карту, требају знати и да то није једнострана игра, те да разноразни крњи ПИК-ови и нису неки адути наспрам стаменог херца“, констатовао је Шекара.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)