BORS o Munirinom spisku

Savčić: Cilj unošenje nesigurnosti i nemira u srpski narod 

  • 10.07.2018. 20:17

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić vjeruje da je spisak, koji je predsjednik Udruženja "Majke Srebrenice" Munira Subašić predala njemačkom tužiocu, osmišljen u bošnjačkom političkom rukovodstvu i u bošnjačkim obavještajno-bezbjednosnim strukturama BiH, s ciljem unošenja nemira, nesigurnosti i nepovjerenja u srpskom narodu.

Savčić je izjavio da je ovo dokaz njihovih krajnjih namjera da, ako baš nisu mogli da ratom osvoje cijelu BiH i da bude muslimanska vlast na 100 odsto teritorije BiH, onda bar pokušaju da 100 odsto Srba bude u zatvorima. 

Savčić ističe da su na tom spisku pripadnici Drinskog korpusa i dijelova Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Sarajevsko-romanijskog korpusa koji nisu imali nikakve veze sa Srebrenicom. 

"Ovo je u neku ruku i dobro, jer se iz ove činjenice vidi da tu nema apsolutnog grama istine, nema realnosti, objektivnosti, te da nema stvarne želje da se procesuiraju odgovorni za ono šta se desilo i na srpskoj i bošnjačkoj strani u Srebrenici", rekao je Savčić. 

Savčić ističe da je ovakva aktivnost bez pameti, puna mržnje, neobjektivnosti, pristrasnosti i želje da se nanese šteta drugom narodu. 

"Ovdje nema želje i namjere da se zadovolji pravda i interesi žrtava, ako ih je bilo, da odgovorni za zločin budu kažnjeni. Ovo je vrlo opasna namjera koja u krajnjem ima za cilj eliminisanje Srba, proglašenjem cijelog naroda odgovornim i genocidnim, protjerivanjem ili zatvaranjem u kazamate koji su pod kontrolom muslimanskih vlasti", zaključio je Savčić. 

Predsjednik Udruženja "Majke Srebrenice" Munira Subašić predala je juče u Srebrenici njemačkom tužiocu spisak sa 22.000 imena pripadnika Vojske Srpske koje dovodi u vezu sa dešavanjima u ovom gradu u julu 1995. godine. 

Od njega je zatražila da, kako je navela, provjeri sve one koji su u NJemačkoj, te da budu privedeni i odgovaraju u ovoj zemlji, dodajući da je ovaj spisak napravila Vlada Republike Srpske 2005. godine. 

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)

  • 13:10 Досије (Р)

    Досије (Р)

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)