Посебно се наљутили на Мађаре

''Сарајевска политичка елита умислила да само Бошњаци могу бити жртве, почели да вјерују у сопствене лажи''

  • Извор: АТВ
  • 18.05.2024. 19:04

Муслимански политичари из Сарајева су се посебно наљутили на Мађаре који су рекли да неће гласати за резолуцију о Сребреници. Они су се наљутили, а њихово гласачко тијело се, због те одлуке Будимпеште, повампирило на друштвеним мрежама. Кују се и неки планови како би ова колонија могла да одговори земљама које буду гласале против. Реакција на ово не мањка.

Љуте се, јер је сарајевска политичка елита умислила да само Бошњаци могу бити жртве. Биће тек изненађени када виде колико ће земаља исламског свијета гласати против ове резолуције, коментар је Жељка Будимира након што су Бошњаци почели да се љуте на све земље које су јасно и гласно рекле да неће подржати резолуцију о Сребреници.  

И само одгађање гласања каже Будимир посљедица је тога што се по сваку цијену покушава доћи до 100 држава које ће подржати резолуцију. 

"Постају бити агресивнији на друга два народа посебно према Србима у БиХ јер ако су Бошњаци апсолутне жртве грађанског рата у БиХ онда се друге жртве не могу третирати исто и због тога се љуте према тим државама то није чудно", каже Будимир, министар за научнотехнолошки развој и високо образовање

Они су потпуно свјесни да су направили дугорочну глупост, јасан је и министар Синиша Каран. Видљиво је да иницијатори резолуције улазе у све веће проблеме. Својим понашањем само праве основу за дестабилизацију односа не само у БиХ већ и у цијелом региону. 

"Све то што они причају и раде утркујући се да прекрше све регуле, прво да сруше Предсједништво БиХ у процедури, да сруше и тај Савјет безбједности и Генералну скупштину да руше све. Даље настављају у том рушењу да руше све пријатељске и све друге односе БиХ када је ријеч о дипломатским односима државе", каже Синиша Каран, министар унутрашњих послова Српске.

Толико се залажу за резолуцију да су чак почели да вјерују у сопствене лажи. Резолуција о Сребреници има најмање везе са жртвама грађанског рата, и то би требали они сами да знају подсјећају у центру за друштвено-политичка истраживања Српске. Потпуно је јасно да овдје није у питању истина већ само политички наратив. 

"Њихове политичке елите су повјеровале у своје лажи сви врло добро знају у муслиманском народу поготову елите знају шта се дешавало током пробоја 28. дивизије у јулу 1995. године од Сребренице ка Тузли. Они знају да их је 2/3 28 дивизије активног састава побијено, погинуло у том пробоју и они знају да су жртве борби прогласили жртвама ратног злочина", каже Душан Павловић, директор Центра за друштвено-политичка истраживања Републике Српске.

Јасно је након свих ових дешавања шта су мотиви разних играча и учесника у овом несретном плану и пројекту, кажу у Српској. Политичка елита и те како води својеврстан рат против српског народа на овим просторима. 

Пратите нас и путем Вибера