Načelnik opštine Drvar

Runić: Novac iz Srbije je razlog pokretanja inicijative za moj opoziv

  • Извор: СРНА
  • 30.01.2022. 15:29

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić izjavila je danas da je razlog pokretanja inicijative za njen opoziv novac koji Srbija ulaže u Drvar.

Razlog za pokretanje opoziva su, kako je istakla, dva i po milona KM koja se trenutno nalaze na računu opštine Drvar i koje bi aktuelna skupštinska većina da troši onako kako oni žele.

"Oni bi novac sa računa opštine da krčme između sebe kao što su do sada navikli da krčme i vrše podjelu šumskih trupaca i radnih mjesta u Šumariji. Ne želim i neću da izađem iz zakonskih okvira jer nenamjenskim utroškom sredstva kršim zakon i sporazum koji je potpisan sa Ministarstvom finansija Srpske", poručila je Runić.

Ona je istakla da je spremna za referendum i vjeruje da ima podršku naroda.

"Osnovni ralog zašto sam izgubila podršku Skupštinske većine vezan je za sredstva koja su opštini Drvar donirana od Srbije i zloupotrebu rečenice iz revizorskog izještaja, koji se tiče navodnog nenamjenskog trošenja iznosa od 1.400.000 KM", rekla je Runićeva na konferenciji za novinare.

Runić je rekla da se "sporna" rečenica nalazi u dijelu Izvještaja Kancelarije za reviziju institucija Federacije BiH /FBiH/ koji se odnosi na reviziju usklađenosti i ima mišljenje sa rezervom, a ne negativno mišljenje.

"Jedan od razloga zašto me ta ista većina optužuje je i sporna razlika u finansijskim izvještajima od nešto više od 50.000 KM, a koji se odnose na tehničke greške u knjiženju iz dosta ranijeg perioda i koji se nisu dogodili u mom mandatu", precizirala je ona.

Delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta BiH Goran Broćeta rekao je novinarima da je aktuelna skupštinska većina okupila ljude koji se bore samo za lične interese, a ne za Drvar niti za njegove građane.

"Rame uz rame smo uz Runićevu. Ubijeđen sam da Runićeva ostaje na mjestu načelnika, jer ona je zaista dobro Drvara", rekao je Broćeta.

Konferencija za novinare bila je otvorena i za građane Drvara, a na njoj je bila prisutna i jedna od povratnica u ovu zapadnokrajišku opštinu Gordana Bajić.

"Mi smo uz Dušicu, ona je mlada, sposobna i jaka žena. Oni koji žele referendum žele ga uzalud i on je bespotreban jer Runićeva ostaje načelnik Drvara", rekla je Bajićeva novinarima.

Konferenciji su prisustvovali delegati iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH Nikica Bosnić i Dragana Damjanović, kao i odbornici iz aktuelne skupštinske većine u Drvaru koji su postavljali pitanja Runićevoj.

Međutim, nezadovoljni odgovorima koji nisu išli u njihovu korist i nakon što su izviždani od prisutnih građana Drvara, napustili su konferenciju.

Konferenciji je prisustvovao i delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH Aleksandar Štrbac i predsjednik krovne asocijacije Srba Federacije BiH Mile Marčeta.

Inicijativu za opoziv načelnika opštine Drvar Dušice Runić pokrenulo je devet odbornika u lokalnom parlamentu na sjednici održanoj 12. januara. Od ukupno 17 odbornika, za opoziv Runićeve glasalo je devet, i to iz političkih stranaka SP, DNS, SNS FBiH, HDZ 1990 i Klub nezavisnih odbornika.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.