Republika Srpska

Reakcije na Izjave Bećirovića: Najveći destruktivci oni koji pozivaju na sankcije

  • Извор: АТВ
  • 05.02.2023. 19:27

Boravak članova Predsjednštva BiH u Sjedinjenim Američkim Državama Denis Bećirović koristi, izgleda, samo da bi se žalio na Milorada Dodika i Republiku Srpsku.

Svakodnevno stižu informacije da je, čini se, svakome s kim se tamo sastao govorio loše stvari o predsjedniku Republike i pozivao na uvođenje sankcija.

Zašto govori da Republika Srpska ruši Dejton kada se njeno rukovodstvo konstantno na njega poziva?

Ako ga iko ruši to su Amerika i Bećirović, kaže Dodik.

Klasično podvaljivanje po svijetu, još jedna je poruka iz Republike Srpske.

"Svi oni koji pozivaju na sankcije su najveći destruktivci, ljudi koji uništavaju sve elemente zjedničkog života, razumijevanja i poštovanja i koji vode u dalju esakalciju sukoba. I svi koji pozivaju na sankcije vode Republiku Srpsku daljim koracima ka samostalnosti", kaže predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić.

Bošnjački političari stalno se žale strancima. Predsjedavajuća, i srpski član Predsjedništva BiH, smatra da većina njih nije sposobna za dijalog.

Željka Cvijanović iz Amerike poručuje kako joj se čini da SDP-ovom Bećiroviću za vratom duva SDA.

"Čast izuzecima koji nastoje napraviti neki bolji ambijent, ali što se tiče Bećirovića, dok se on izopravdava pred SDA, pa onda pred svojom dijasporom u SAD, iskuka u Vašingtonu i Briselu prođe još jedan BiH voz pogrešnom stanicom", ističe Cvijanovićeva.

Smiješne su ti izjave i ti si politički amater, poručuje Bećiroviću Sanja Vulić, šef Kluba poslanika SNSD-a u BH Parlamentu. 

"Mi itekako vidimo vidimo budućnost i perspektivu za sve narode u BiH, ne dirajte naše, ne diramo vaše, poštujte nas, poštovaćemo vas. Ali Denis Bećirović i njemu slični nikada tu lekciju neće naučiti jer su zaslijepljeni onim što je započeo Alija Izetbegović a nastavlja Bakir. Očigledno takvi poput Bećirovića slijede tu politiku a to je islamska BiH", naglašava Vulićeva. 

Bošnjački političari misle da jedino treba hodati po svijetu i kukumakati - i ovo je jedna od poruka iz Republike Srpske.

To, otprilike, rade i kod kuće jer su mnogi od njih česti gosti ambasada u Sarajevu, posebno britanske i američke. 

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм (12+)

    ''Филм (12+)

  • 22:00 Серија: Преко Атлантика (12+)

    'Серија: Преко Атлантика (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    ''Серија: Ред Рок (16+) (Р)