Министар

Раму Исака оштро критиковала амбасада САД

  • Извор: Независне
  • 26.04.2024. 17:48

Амбасада САД у БиХ оштро је критиковала Раму Исака, министра унутрашњих послова ФБиХ који је приредио дочек директору ФУП-а Вахидину Муњићу и шефу специјалне јединице Мустафи Селмановићу након њиховог пуштања на слободу у склопу акције "Црна кравата 2".

"Шокантно је да министар унутрашњих послова ФБиХ, који је задужен за очување владавине права, слави повратак на посао високих функционера Управе полиције ФБиХ који су ухапшени, оптужени и под истрагом за тешка кривична дјела", навели су из Амбасаде САД.


Додају да ови полицијски службеници имају право на свој дан на суду како би се одбранили од било каквих оптужби, али оптужбе против њих нису нешто за славље.

Из Амбасаде подсјећају да нико није изнад закона.

"Издаја је повјерења јавности кад год се службеници за провођење закона, тужилаштво или судство оптуже за његово кршење. Није у складу с опредјељењем за владавину права да Министарство унутрашњих послова ФБиХ омогући повратак на посао полицијским службеницима против којих се води истрага због злоупотребе положаја. Јавни службеници против којих се води истрага због злоупотребе положаја требају бити суспендовани до окончања истраге", поручили су из Амбасаде САД у БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм