Ramo Isak prijeti Srbima: Petlja se i gdje nema nadležnosti

  • Извор: СРНА
  • 31.08.2023. 13:45

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) FBiH uradiće sve iz svoje nadležnosti da ne dozvoli najavljeno okupljanje na entitetskoj liniji, a u slučaju potrebe biće zatražen i angažman međunarodnih snaga, izjavio je resorni federalni ministar Ramo Isak.

Ovako je Isak zaprijetio i poslao poruku da bi sada želio da zabranjuje okupljanja i na teritoriji Republike Srpske, iako je vjerovatno svjestan da za to nema nadležnosti.

Reagujući na poziva predsjednika Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđa Radanovića građanima Republike Srpske da sutra na nekoliko lokacija blokiraju entitetsku granicu, Isak je naglasio da takvo okupljanje neće biti dozvoljeno i da će dati do znanja da se niko ne može "zezati sa državom" i nezakonito ponašati.

"Mi to nećemo dozvoliti! Tačka! Oni ne smiju izaći, ne smiju to uraditi i sve što je u skladu sa zakonom, mi ćemo preduzeti. Ako neko postupi nezakonito, mi ćemo preduzeti sve mjere i radnje da ih sklonimo sa tih pozicija", rekao je Isak za "Avaz".

Za njega je poziv za sutrašnje okupljanje "neka farsa", ali mu nije farsa podizanje optužnice protiv najviših izabranih zvaničnika zbog nepoštovanja odluka raznih stranaca.


Žena udarila policajca u međunožje i demolirala parking aparat

Žena udarila policajca u međunožje i demolirala parking aparat

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović izjavio je Srni da Srbi, uprkos zabrani, neće odustati od mirnog okupljanja u znak podrške predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika" Milošu Lukiću protiv kojih je podignuta optužnica.

On je pozvao Srbe da sutra dođu na linije razgraničenja sa FBiH u svojim opštinama i gradovima i obustave saobraćaj na 30 minuta.

Iz MUP-a Sarajevskog kantona saopšteno je da je policija zabranila za sutra najavljeni protest, u organizaciji Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH, ispred Suda i Tužilaštva BiH "zbog neispunjavanja formalnih uslova i iz bezbjednosnih razloga".

Predsjednik ovog odbora podnio je 24. avgusta zahtjev za održavanje mirnog skupa 1. septembra ispred zgrade Tužilaštva BiH u Sarajevu zbog političke optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika Srpske" Miloša Lukića.


Prigožin: Za sve one koji se pitaju da li sam živ ili ne... VIDEO

Prigožin: Za sve one koji se pitaju da li sam živ ili ne... VIDEO

Tužilaštvo BiH podiglo je 11. avgusta optužnicu protiv Dodika i Lukića zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

Podršku Dodiku i Lukiću pružili su predstavnici udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, ali i brojnih nevladinih organizacija koji su najavili prisustvo protestima, kao i predstavnici stranaka vladajuće koalicije u Srpskoj.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм