Мркоњић Град

Рајилић: Комшић и Бећировић изврћу историјске чињенице

  • Извор: СРНА
  • 19.11.2023. 15:19

Чланови Предсједништва БиХ Жељко Комшић и Денис Бећировић покушавају да представе да су они и њихови преци антифашисти и изврћу историјске чињенице у вези са ЗАВНОБиХ-ом јер су у том периоду муслимани у већини били у формацијама НДХ, рекла је предсједник републичког Удружења жена жртава рата Божица Живковић Рајилић.

"Комшић и Бећировић покушавају да представе да су су они и њихови преци били антифашисти и коминисти. Гдје то пише када, ко је гдје био", рекла је Рајилићева Срни.

Она је подсјетила да Комшићу и Бећировићу не треба дозволити да дођу у Мркоњић Град да прослављају дан ЗАВНОБиХ-а, како то наводе поједини медији.

Рајилићева је навела да је засједање ЗАВНОБиХ била припремна сједница од српских комуниста за засједање АВНОЈ-а и додала да је на тој сједници било наглашено да је БиХ географски појам у коме су по насељености помијешане нације.

"Бошњаци тада нису ни постојали. Постојали су мислимани и у проценту већем од 90 одсто били су у усташким формацијама у НДХ", закључила је Рајилићева.


До када је Ђоковић сигуран на врху АТП листе

До када је Ђоковић сигуран на врху АТП листе

Према сазнањима медија, Комшић и Бећировић планирају да ускоро у Мркоњић Граду прославе 25. новембар, бивши дан ЗАВНОБиХ-а, иако муслимана-Бошњака у вријеме Другог свјетског рата готово није било у Народноослободилачкој војсци и партизанима, већ су били на страни Независне Државе Хрватске.

Предсједник Српске Милорад Додик недавно је рекао да је то лицемјерство и да БиХ нема "дан државности".

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм