Zamjenik predsjedavajućeg PD PS BiH

Radmanović: CIK onako kako je izabran, tako i radi

  • Извор: СРНА
  • 30.12.2022. 16:56

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je Srni da je Centralna izborna komisija /CIK/ BiH izabrana na brzinu, bez validnih dokaza o stručnosti, te da onako kako su izabrani tako i rade.

"CIK je izabran na brzinu bez validnih dokaza da su stručnjaci, da su određeno vrijeme proveli u izbornim procesima, koji nisu politički angažovani, ali je urađeno obrnuto pa se moglo očekivati da će praviti probleme. Čak i pesimisti za takav rad, u koje sam i sam spadao, nisu mislili da će ovoliko problema da naprave", konstatovao je Radmanović komentarišući situaciju oko izbora delegata iz Republike Srpske za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

On je podsjetio da su pri imenovanju CIK-a BiH prekršeni svi dogovori.

"Oni koji su učestvovali u toj zavjeri da prekrše sve dogovoreno, da prekrše sve evropske norme, da u toku jedne noći imenuju CIK koji nije nezavisno tijelo nego stranačko, sad kritikuju taj isti CIK", istakao je Radmanović.

On je naveo da su i tada pozivali da se te stvari ne rade, jer je već bila otvorena procedura sa kandidatima koji su ispunjavali uslove.

"To što su uradili treba da bude za nauk i njima. To treba da bude poruka svima u BiH – nemojte ono što se dobro radi lomiti preko koljena", poručio je Radmanović.