Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ

Радановић: Конаковић да каже има ли сазнања о убиствима Срба у Сарајеву

  • Извор: СРНА
  • 10.08.2024. 19:23

Предсједник Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ (ФБиХ) Ђорђе Радановић позвао је министра иностраних послова у Савјету министара Елмедина Конаковића да каже да ли има сазнања о мучењу и стрељању Срба на подручју Соукбунара и Враца, с обзиром да се више пута на друштвеним мрежама хвалио да се као припадник такозване Армије БиХ борио на том подручју.

Радановић је рекао Срни да је опште познато да су на тим локацијама биле размјештене Девета и Десета брдска бригада којим су командовали Мушан Топаловић Цацо и Рамиз Делалић Ћело, те да би Конаковић морао да знао да је у дијелу Сарајева које су контролисале муслиманске снаге у протеклом рату убијено око 1.000 Срба.

"Опште позната чињеница је да су те двије бригаде купиле српске цивиле по Сарајеву, водиле их на копање ровова на Требевићу, а након тога су их мучили, убијали и бацали у разне јаме на тој планини, као што су Казани. Конаковић се хвали да је као припадник муслиманске Армије БиХ своје прве битке имао на том подручју гдје су свирепо убијани цивили српске националност", навео је Радановић.

Евакуисано више од 76.000 људи из Курске области

Евакуисано више од 76.000 људи из Курске области

Он је апеловао на Конаковића да, пошто, како је навео сигурно зна, разјасни како и на који начин су убијани српски цивили.

"Умјесто да позива странце који су овдје дошли мимо процедура да се нешто у БиХ питају, Конаковић треба сам да одговори на нека питања шта је било са сарајевским Србима", рекао је Радановић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Преко Атлантика (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+)

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм